Vaikų vasaros socializacijos stovykla “Prie Mažupės”

Nors ir baigėsi mokslo metai pradinukams, tačiau gimnazijoje vis dar girdimi mažųjų balsai – 1-4 klasių mokiniai susirinko į vasaros stovyklą “Prie Mažupės”. Jie susiskirstė į dvi komandas: vyresnieji sugalvojo pavadinti savo būrį CT vardu, o jaunesnieji – “Pelėdžiukais”. Pirmoji diena buvo labai darbinga, nes reikėjo sugalvoti būrio šūkį, nupiešti emblemą, išmokti stovyklos dainą, papuošti saulutę rankyčių spinduliukais, piešti kreidelėmis… O kiek džiaugsmo buvo gavus muilo burbulus!

Laisvalaikį mokiniai leido aktyviai: žaidė badmintoną, mėtėsi kamuoliais, suposi.

Pradinių klasių mokytojos Vaida Norvaišienė ir Roma Kanapeckienė

Antroji stovyklos diena buvo skirta aktyviam poilsiui gamtoje. Papusryčiavę stovyklautojai iškeliavo į miesto parkelį, kuriame aktyviai leido laiką: mankštinosi ant treniruoklių, laipiojo, suposi, žaidė su kamuoliais, porose vaikštinėjo ant vasaros slidžių, žaidė su parašiutu. Grįžę papietavo, pasikartojo stovyklos himną, piešė, žaidė.  Pasidaliję įspūdžiais iškeliavo namo ilsėtis.

Trečioji stovyklos diena buvo skirta sportui. Vaikai žaidė įvairiausius judriuosius žaidimus, o labiausiai patiko “pūsti” didžiausius muilo burbulus.

4 stovyklos diena  “Sveikos gyvensenos diena”

Stovyklautojai buvo supažindinti su stovyklos ir dienos programa. Padarė mankštą, pusryčiavo. Laisvalaikio metu žaidė įvairius žaidimus. Gimanazijos sveikatos priežiūros specialistė A. Dvelienė stovyklaujantiems vaikams papasakojo apie sveikos gyvensenos pagrindus, jų laikymosi naudą sveikatai dabar bei ateityje. Vaikai, susiskirstę komandomis, atliko įvairias užduotis “Sveikos gyvensenos” tema. Kiekvienas nuspalvino ir išsikirpo pasirinktą drugelio šabloną, po to juo papuošė geriamąjį šiaudelį. Visi ėjome į technologijų kabinetą, kur mokytojo padėjėja R. Pralinskienė pagamino vaikams sveikatai naudingus gaivinančius kokteilius. Visi atsigaivinę ėjo pietauti. Po pietų  ir  laisvalaikio vaikai ėjo namo.

Penktoji stovyklos diena skirta dainai ir šokiui. Susipažinę su dienos programa stovyklautojai mankštinosi, pusryčiavo. Po laisvalaikio visi susirinko muzikos kabinete, kur mokytojai J.Giedraitienė ir G.Gumbelevičius vaikus mokė dainuoti bei muzikuoti. Padainavę stovyklautojai išskubėjo į sporto salę. Ten kartu su mokytoja J.Preidžiuvienė kūrė stovyklos šokį. Pašokę bei papietavę mokiniai laisvalaikį leido aktyviai: žaidė badmintoną, mėtėsi kamuoliais, suposi. Paskui aptarę, kas jiems patiko, ką veiks rytoj, išskubėjo namo.

Šeštoji stovyklos diena – Kūrybiškumo ugdymo diena. Stovyklautojai su būrių vadovėmis ugdėsi kūrybinius ir artistinius gebėjimus inscenizuodami pasakas “Ropė” ir “Pirštinė”. Vėliau su mokytoja Daiva Indule margino medžio pagaliukus, juos paversdami į įvairiausius gyvūnus. Kadangi lauke lijo lietus, tad su mokytoja Darija Maslenikoviene piešė guašu ant pakavimo plėvelės, ištemptos ant suolų kojų.

Birželio  18 d., septintąją stovyklos dieną, pasimankštinę, papusryčiavę ,prisiminę saugumo taisykles, stovyklautojai  išvažiavo į Pasvalio  sporto mokyklos baseiną. Vaikai  maudėsi ,pakartojo plaukimo  įgūdžius. Išsimaudę,  Pasvalio miesto ,,Svalios” parke  žaidė įvairius žaidimus, čiuožė čiuožyne, suposi sūpynėmis. Grįžę į mokyklą, stovyklautojai dalinosi  išvykos įspūdžiais.

Aštuntoji stovyklos diena stovyklautojus nukėlė į įvairių matų ir matavimų pasaulį. Fizikos mokytoja A.Valančiūtė ir chemijos mokytoja J.Snicorienė kartu su vyresniais mokiniais praktiškai supažindino stovyklautojus su įvairiais matavimo būdais.

Birželio 20 dieną geltonasis autobusiukas kartu su 17 stovyklautojų ir lydinčiomis mokytojomis Sandra Uzėle ir Jolanta Baltaragiene pajudėjo i Rokiškį. Gražiame Rokiškio dvare vyko edukacinis užsiėmimas „Sūrio kelias“. Jo metu ne tik išklausėme pasakojimą apie sūrio atsiradimo, gamybos istoriją, rūšis, bet ir degustavome kelių rūšių sūrius. Edukatorė surengė smagią viktoriną.  Atsakę teisingai į užduotus klausimus, gavo prizus. Padėkoję edukatorei dar pasigrožėjome dvaro teritorijoje besiganančiais danieliais ir išvykome į Biržų rajone esantį mėnulio formos Kirkilų apžvalgos bokštą. Drąsiausi užlipę grožėjomės karstiniais apylinkės ežerėliais bei žaluma. Buvo labai  įdomu, smagu ir karšta.

Paskutinę dieną stovyklautojai iškeliavo ieškoti lobio. Jį rasti nebuvo paprasta – reikėjo įminti mįsles-nuorodas, atlikti įvairias užduotis. Teko pasportuoti, pašokti, apkabinti akmenį, pasakyti linkėjimą draugui, sugalvoti žodžius su nurodyta raide, garsiai sušukti “Sudie, stovykla!”.