Susitikimas su dailininke Sigute Ach

Kai aplink taip pilka, niūru ir drėgna, turbūt, dažnam prieš akis iškyla šiltos ir pilnos spalvų vasaros ar pavasario dienos. Kur gauti spalvų tokiu metu? Vienas iš būdų nuvyti šalin pilkumą -pačiam popieriaus lape pažaisti spalvomis.

Gruodžio 6 dieną 4 a klasės mokinukai su lydinčia mokytoja patraukė į Joniškėlio kultūros namus. Ten jų laukė susitikimas su Sigute Ach – dailininke, knygų iliustratore bei rašytoja, kuri mokinius supažindino su  akvarelės liejimo technika.

Susitikimo pradžioje bibliotekos vedėja Rima Namikienė papasakojo apie jau 8 metus prezidentės inicijuojamą akciją „Knygų Kalėdos“, pakvietė vaikus prisidėti prie šios akcijos ir dovanoti bibliotekai knygų. Po to pristatė ir  pasakų vaikams rašytoją Sigutę Ach.

Dailininkė pradžioje papasakojo apie vaizduotę ir jos galią, pateikė pavyzdžių kas ją žudo. Po to visi kibo į smagiausią darbą-akvarelės miniatiūrų liejimą. Kiekvienas dažų lašelis liejosi į pačias įdomiausias formas: galėjai pamatyti ir vasaros saulę, ir pavasario gėles, ir pačius spalvočiausius fantastinius gyvūnus. Išdžiūvus darbeliams kiekvienas turėjo parašyti po 3 žodžių sakinį “Žodžių tiltą”, kuris turėjo padėti kitam suprasti piešinį. Kaip vėliau paaiškėjo, kiekvienas pasižymėjo dideliu kūrybiškumu ir fantazija.

Dailininkė Sigutė Ach atvyko ne tuščiomis. Ji  bibliotekai padovanojo savo knygutę „Balta ir spalvota“, o kiekvienas moksleivis iš dailininkės rankų gavo dar ir po angeliuką.

Mokiniai į gimnaziją grįžo pilni gerų ir spalvotų įspūdžių.

Ačiū Joniškėlio bibliotekos darbuotojoms, į sevčius pakvietusioms dailininkę Sigutę Ach.

Mokytoja Darija Maslenikovienė