Matematika gyvenime

Spalio 26 dieną Kupiškio L. Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje jau ketvirtą kartą vyko respublikinis gabių vaikų edukacinis renginys „Matematika gyvenime“.

Į matematines varžytuves atvyko I-II ir III-IV klasių gimnazistų komandos iš Biržų „Saulės“, Pasvalio Petro Vileišio, Pasvalio rajono Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės, Rokiškio rajono Obelių, Utenos Adolfo Šapokos, Kupiškio rajono Subačiaus gimnazijų, Kupiškio L. Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos.

Renginio vedėjų šmaikščias pastabas, kad išmaniosios technologijos gali atlikti beveik viską ir matematikos gyvenime reikia tik tiek, kiek pamokose, paneigė gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Irena Mockuvienė. Linkėdami varžytuvių dalyviams sėkmės jie akcentavo, kad matematikos reikia kiekvieną dieną ir be jos kažin ar kas nors  išsiverčia. Matematinių varžytuvių metu komandos sprendė loginius, praktinio turinio uždavinius, kapitonai varžėsi šauniausio kapitono konkurse.

Mūsų gimnazijos I-II klasių komanda: Arimantė Aleliūnaitė, Ugnius Špokavičius, Karolina Zimkaitė, Faustas Vaičiulis ir kapitonė Jūratė Veršinskaitė. III-IV klasių komanda: Ramunė Parimskytė, Nedas Jurkevičius, Modestas Čirlis, Kasparas Mackevičius ir kapitonas  Eligijus Šakarnis, kuriam puikiai sekėsi kapitonų rungtyje. Dėkojame jiems už pademonstruotas  žinias ir loginį užduočių sprendimą.

Baigiantis renginiui, naudodami išmaniuosius telefonus reflektavo, išsakė savo pastebėjimus ir pasiūlymus. Visos komandos laimėjo patį vertingiausią prizą – patirtį, puikius įspūdžius, naujas pažintis ir pažinimo džiaugsmą.

Regina Žilienė, matematikos mokytoja.