Mokslo lyderių šventė gimnazijoje

Štai ir nuskambėjo paskutinis skambutis, mokiniams prasidėjo ilgai lauktos vasaros atostogos – įdomios kelionės, poilsis prie jūros, nauji draugai, daugybė įvairių planų ir darbų.

Tačiau dar ilgai Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokinių, jų tėvelių bei mokytojų mintyse ir širdyse aidės dainų melodijos, gražūs žodžiai bei palinkėjimai ir muzikos akordai, nuskambėję birželio 8 dieną gimnazijoje vykusioje Mokslo lyderių šventėje.

Ši šventė yra organizuojama kasmet. Joje buvo apdovanoti šauniausi klasių mokiniai bei pirmūnai.

Renginyje netruko dainų: dainavo vaikų popchoras „Vieversėliai” (vadovė Nijolė Stepulienė), grojo ir dainavo mokyklos gitaristai (vadovas Giedrius Gumbelevičius), ką išmoko per mokslo metus parodė ir pradinių klasių dainininkai, vadovaujami mokytojų Romos Kanapeckienės ir Giedriaus Gumbelevičiaus, švelniais kanklių garsais sujaudino kanklininkių trio (vadovė Virginija Čirvinskienė). Savo šokiais visus sužavėjo gimnazistų Ramunės Parimskytės ir Luko Juknevičiaus duetas.

Pirmiausia šventėje vyko šauniausių klasės mokinių prisistatymai: vieni dainavo, grojo pianinu, kiti kalbėjo, o treti –  šoko. Dar keli šauniausieji  parodė savo mėgstamiausio užsiėmimo – piešimo – darbus. Prisistatymuose netruko humoro ir geros nuotaikos. Iš kiekvienos klasės buvo po vieną šauniausiąjį. Taigi, jie: Agnė Bitinaitė (1a kl.), Joris Rimkevičius (2a kl.), Ema Narkevičiūtė (2b kl.), Vesta Badauskaitė (3a kl.), Smiltė Staleliūnaitė (4a kl.), Meida Narkevičiūtė (4b kl.), Kamilė Kinelytė (5a kl.), Vakarė Žukauskaitė (5a kl.), Gabija Brukštutė (6a kl.), Eurika Rauktytė (6b kl.), Gabrielė Valuntaitė (7a kl.), Augustina Garbštaitė (7b kl.), Evaldas Baranauskas (8a kl.), Tomas Bieliauskas (8b kl.), Ema Srėbalytė (Ia kl.), Arnoldas Trečiokas (Ib kl.), Noja Židonytė (IIa kl.), Gabrielė Šimoliūnaitė (IIb kl.), Rytis Kvedarauskas (III kl.), Ramunė Parimskytė (III kl.).

Antra renginio dalis buvo skirta geriausiai besimokantiems –  pirmūnams. Į šventę buvo pakviesti jų tėveliai. Šventės pabaigoje buvo apdovanoti šauniausi klasių mokiniai, jie gavo sertifikatus, taip pat stilizuotus žaliuosius gimnazijos ženkliukus. Apdovanoti buvo ir geriausiai besimokantys –  jie ir jų tėveliai gavo padėkos raštus. Tėvų komiteto iniciatyva buvo surinktos lėšos  pirmūnų  ekskursijoms: 1-6 kl. mokiniai vyko į Šiaulius ir Naisius, o 7-8, I-III kl. –  į Kernavę ir Trakus.

Tad šventė buvo tikrai graži ir linksma. Sveikiname gimnazijos šauniausius mokinius ir pirmūnus ir tikimės, kad ateityje labai gerai besimokančių, veiklių, iniciatyvių mokinių dar  padaugės.

Tomas Bieliauskas, Faustas Vaičiulis

8b klasės mokiniai, Žurnalistų būrelio nariai