Pasvalio rajono pradinių klasių mokytojų forumas ,,Išgirsk, pasidalink, pritaikyk“

Balandžio 5 dieną, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijoje vyko Pasvalio rajono pradinių klasių mokytojų forumas ,,Išgirsk, pasidalink, pritaikyk“. Forume dalyvavo 22 rajono  pedagogai. Renginio metu buvo išklausyti 5 pranešimai. Juos pristatė ne tik mūsų mokyklos mokytojai, bet ir  lektorė iš Vilniaus.

Vis daugiau mokinių į mokyklas ateina su autizmo spektro sutrikimais. Todėl pasikvietėme Vilniaus ,,Šilo“ specialiosios  mokyklos  specialiąją  pedagogę Vaidą Maziukienę, kuri supažindino   mokytojus, kaip  dirbti su vaikais, turinčiais autizmo spektro sutrikimų.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Raimonda Vasiliauskienė pristatė, kaip mūsų gimnazijoje vertinama pradinių klasių mokinių individuali pažanga:  ką ji duoda mokiniui, mokytojui, mokyklai.

,,Mokinių mokymosi motyvacijos ir kūrybiškumo skatinimą integruotose veiklose“ pristatė  pradinių klasių mokytoja metodininkė Vaida Norvaišienė.  Kaip naudoti interaktyvius pristatymus   šiuolaikinėje pamokoje, pristatė   pradinių klasių mokytoja metodininkė Ilona Volungevičienė.  Su  skaitymo priemonių naujovėmis supažindino  specialioji pedagogė Jolanta Baltaragienė.