Susitikimas su būsimaisiais pirmokais

Kovo 8-ąją Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje susirinko nemažas būrelis būsimųjų pirmokėlių ir jų tėvelių. Smagią pažintį su pamokomis pradėjo ketvirtokai. Lietuvių kalbos mokytoja Egidija Gabrielė domėjosi, ar vaikai pažįsta raideles, ar moka užrašyti savo vardą. Matematikos pamoką organizavo mokytojas Astijus. Būsimieji pirmokai skaičiavo boružėlių taškelius, sprendė galvosūkius ir spalvino gėlės žiedlapius – visiems puikiai sekėsi skaičiuoti. Pasaulio pažinimo pamokoje mokytoja Audra išdalijo dėliones. Mažieji svečiai sudėliojo morką, gybą, kriaušę ir obuolį, juos įvardijo ir nusakė, kur auga. O muzikos mokytoja Neda, supažindinusi su muzikiniais instrumentais, pakvietė vaikučius pasiklausyti ketvirtokų grojamo kūrinio ir pritarti barškučiais. Mokytoja Mantvilė dailės pamokoje domėjosi, ar būsimieji pirmokai nori būti dailininkai – užrištomis akimis vaikams teko nupiešti saulytėms šypsenas. Na, o paskutinę šokių pamoką organizavo mokytojas Mantas – visi šoko „Arabiją“.

Sveikinimo žodį taręs mokyklos direktorius Almantas Kanapeckas pakvietė visus vaikučius ateiti į mokyklą rugsėjo 1-ąją, kur jų lauks mokytoja ir nauji draugai.

Mokytoja V. Norvaišienė pasidžiaugė žingeidžiais ir aktyviais būsimais pirmokais ir kvietė visus į pirmąsias pamokėles birželio 4-5 dienomis.

Visi būsimieji pirmokai prisiminimui gavo dovanėles, kurias pagamino ketvirtokai. Tikriausiai ir tėveliams bus ramiau, nes jų atžalėlės susipažino su mokykla ir mokytoja, kuri lydės į pirmąją klasę, pirmąjį suolą.

Mokytoja V. Norvaišienė