Karjeros diena

„Svarbu tai, kas esi dabar ir dar svarbiau, kuo tapsi rytoj“.

Būsimos profesijos pasirinkimas – vienas atsakingiausių ir daug ateityje lemiančių žmogaus sprendimų, todėl siekiant padėti mokiniams atrasti savo kelią, gimnazijoje jau ne pirmą kartą organizuojamas renginys, skirtas pažintinei, praktinei veiklai, kai sudaromos sąlygos artimiau susipažinti su įvairiomis profesijomis, praplėsti pažinimo akiratį ir pasirinkimo galimybes.

Vasario 9d. mūsų gimnazijoje vyko karjeros diena „Profesijų labirintais“. Tą dieną įprastas pamokas pakeitė užsiėmimai pagal suplanuotas įvairias veiklas, kurias organizavo klasių vadovai, tėveliai, svečiai iš įvairių įstaigų. Vyriausi gimnazistai trečiokai ir ketvirtokai išsiruošė į Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO  vykusią XVII tarptautinę mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodą „STUDIJOS 2018!“ Kiekvienas turėjo galimybę pabendrauti tiek su dėstytojais, tiek su studentais ir iš pirmų lūpų išgirsti vertingų patarimų. Mokytojai ir moksleiviai aukštųjų mokyklų mugės metu taip pat galėjo dalyvauti ir  susitikimuose, diskusijose, seminaruose.

6 – 10 klasių moksleiviai pirmąją pamoką su klasės auklėtoju užsiėmė kūrybine veikla. Jie turėjo sukurti inscenizaciją apie loterijos būdu tekusią profesiją. Vėliau jie keliavo „profesijų labirintais“, susitikdami su vis kitų profesijų atstovais. Įvairiais būdais savo veiklą pristatė agronomas, gaisrininkas, kosmetologė, policininkė, gydytoja, karininkas, socialinė ir kultūros darbuotoja. Organizuoti renginį padėjo ir patys gimnazistai. Pasiskirstę profesijas jie puošė kabinetus ir rengė praktines užduotis. Refleksija vyko linksmai, kuomet aktų salėje moksleiviai inscenizavo pažintas profesijas.

Veiklą patiems mažiausiems I –V-okams organizavo 8b klasės mokiniai.

8b klasės mokiniai vedė pamokas 1-5 klasių mokiniams apie įvairias profesijas. Štai jaunųjų ,,mokytojų“ įspūdžiai iš jų naujosios patirties:

Pamoka su pirmokais buvo labai įdomi ir žaisminga. Vaikai mūsų klausėsi, galėjome ramiai draugauti su jais. Supažindinome su profesijomis, rodėme skaidres, pasikalbėjome, buvome sporto salėje. Pirmokams buvo įdomu, jie klausė, kada vėl galėsime susitikti.

Tadas Palilionis

Mes vedėme pamokas 2a klasei. Buvo smagu pabūti mokytojų vietoje. Vaikai buvo labai draugiški, nekėlė problemų. Jeigu ko paklausdavome, jie mums atsakydavo. Ir supratau vieną dalyką, jog mokytoju būti nelengva. Laikas tirpo akyse.Norėjome pabendrauti su vaikais ilgiau.

Miglė Martišiūtė

Atėję į klasę susipažinome su  pirmokais ir pradėjome  pamoką. Apklausėme juos, kuo norėtų būti užaugę. Dauguma vaikų norėjo būti policininkais bei kareiviais. Po to pradėjome žaisti žaidimus, susijusius su profesijomis. Vaikai buvo geri bei paklusnūs, netriukšmavo. Pamokos pabaigoje padarėme ant didelio lapo pasakojimą apie profesijas, kurias norėtų pasirinkti pirmokėliai.

Mantvidas Šoblis

Mes su Erneta turėjome mokyti 3 klasės mokinius. Iš pradžių pamoką pradėjome nuo mano tėčio pristatymo apie ugniagesių profesiją. Po to sekė skaidrių rodymas apie pagrindines profesijas, vėliau apie astronomiją. Po pertraukos mokiniai gaminosi saldainius iš cukraus masės. Pamoką baigėme kūrybine užduotimi.

Ši diena man labai patiko, nes buvo galimybė išbandyti, ką reiškia būti mokytoja. Tikiuosi, kad ir kitais metais tai galėsiu išbandyti.

Gabrielė Šidagytė

 

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo, kad ši diena būtų turininga, įdomi, prasminga, kupina džiugių akimirkų.

Mokytoja Virginija Giedrienė