Viktorina „Pirmieji pavasario žiedai…“

Kovo – gegužės mėnesiais Pasvalio rajono ikimokyklinės ir pagrindinės bendrojo ugdymo(si) įstaigos dalyvauja rajoniniame integruotų veiklų projekte „Spalvotas gėlių pasaulis“. Prie projektinės  veiklos prisijungė ir Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės − Bitės gimnazijos  SUP turintys mokiniai.

Integruota veikla prasidėjo viktorina „Pirmieji pavasario žiedai“. Joje dalyvavo 2 – 4 klasių mokiniai. Visos viktorinos užduotys buvo susiję su gėlėmis. Pirmiausia mokiniai prisiminė (susipažino) su Lietuvoje augančiomis pavasarinių gėlių rūšimis, tada kartu su logopede aptarė pavasarinių gėlių išvaizdą, susipažino su gėlės sandara, sprendė kryžiažodį – atrinko ir pavadino atskiras gėlių dalis, bandė atskirti pavasarines gėles nuo kitų gėlių. Atlikdami žodyno plėtimo užduotis, mokiniai turėjo surasti kuo daugiau veiksmažodžių, kurie būtų susiję su gėlėmis. Komandinėse užduotyse į gėlių žiedlapius turėjo surašyti kuo daugiau nupieštoms gėlėms tinkančių apibūdinimų. Prisiminė, kokiu metų laiku ir kur galima pamatyti žydinčias gėles. Labiausiai mokiniams patiko pavasarinių gėlių spalvinimas ir aplikavimas. Viktorinos pabaigoje surengėme piešinių parodėlę, aptarėme gražiausius darbelius.

Projektinė veikla toliau tęsiama logopedinių pratybų metu arba po pamokų. Kartu su logopede mokiniai jau kūrė ketureilius apie gėles, patys mažiausieji iškarpė gėlių žiedus ir priklijavo ant stiebelio, 3 – 4 klasių mokiniai pradėjo gaminti knygeles apie pasirinktas gėles.

Logopedė I. Butkuvienė