Mūsų draugystė tęsiasi…

Gražią 2013 metų pavasario dieną išvykome į Pasvalio Krašto muziejų dalyvauti rašytojo Kazio Sajos knygos ,,Kinivarpų raštai“ pristatyme. Renginyje dalyvavo ne tik pats  rašytojas, bet ir jo knygos iliustracijų dailininkas Gediminas Leonavičius. Buvo labai įdomu, patyrėme daug gerų įspūdžių. Grįžę vis prisimindavome rašytojo pasakotas istorijas, su didesniu susidomėjimu skaitėme jo kūrinius.

2014 metų rudenį lietuvių kalbos  mokytoja Kazimira Anciulevičienė pasiūlė dalyvauti Maironio lietuvių literatūros muziejaus surengtoje akcijoje ,,Rašau laišką rašytojui“, kurios metu mokiniams buvo siūloma parašyti laišką savo mylimam rašytojui. Tame laiške buvo galima pasidalinti įspūdžiais ir mintimis apie neseniai perskaitytą rašytojo knygą.  Mes, žinoma, parašėme laišką rašytojui K.Sajai ir labai nudžiugome, kai 2014 metais, prieš pat Kalėdas gavome iš rašytojo siuntinuką su jo knyga ,,Skudurėlių takas“, kurioje buvo įrašyti labai šilti palinkėjimai. Mes nuoširdžiai padėkojome rašytojui.

Na, o šiemet mokytoja K.Anciulevičienė pasakė, kad vasario 10 dieną Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekoje vyks Rimanto Kuprio knygos ,,Saugoti amžiams. Mūsų šeimos tremties istorija“ pristatymas ir jame dalyvaus rašytojas K.Saja, nes jis konsultavo šios knygos rašymą. Mielai nuvykome į renginį.

Kai knygos autorius pasakojo apie savo šeimos tremtį, buvo labai graudu ir jausminga, keli klausytojai net ašarą nubraukė.

Po knygos pristatymo visi ėjome pasikalbėti su rašytoju K.Saja. Priminėme jam, kad esame tie mokiniai, kurie prieš kelerius metus parašėme laišką. Vėliau nusifotografavome, kad įamžintume savo susitikimą su rašytoju, visi pasižadėjome ir toliau draugauti.

Miglė L., Justina J., Brigita Š., II b klasės mokinės

Kartu su dešimtokais Rimanto Kuprio knygos ,,Saugoti amžiams. Mūsų šeimos tremties istorija“ pristatyme dalyvavo ir būrelis 7 b klasės mokinių. Štai jų įspūdžiai iš renginio:

Gavę klasės vadovės pasiūlymą vykti į Rimanto Kuprio knygos ,,Saugoti amžiams. Mūsų tremties istorija“  pristatymą,  mielai sutikome ir nepasigailėjome. Labai norėjome susitikti su knygos autoriaus konsultantu rašytoju Kaziu Saja. Knygos pristatymo metu išgirdome įdomių bei sukrečiančių istorijų, kurios sujaudino iki širdies gelmių. Pabaigoje paprašėme autoriaus pasirašyti knygose. Po to mes įsiamžinome su rašytoju Kaziu Saja, kuris pažadėjo su mumis bendrauti.

Jūratė V., Faustas V., Dominyka B., Tomas B., 7 b klasės mokiniai