Pasaulinė diena be tabako 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gegužės 26-31 dienomis mūsų gimnazijoje 5-8, I-II klasių mokiniams klasės valandėlių, įvairių dalykų pamokų metu socialinės pedagogės Vilma Titienė ir Gitana Vasauskienė, psichologė Daiva Čeponienė skaitė pranešimus apie rūkymo žalą paauglio sveikatai ir asmenybei , priklausomybę. Mokiniai, peržiūrėję filmuką „Visa tiesa apie cigaretę“ diskutavo, analizavo tabako pasiūlą ir paklausą. Lietuvių kalbos mokytoja Kazimira Anciulevičienė 5-6 klasių mokiniams organizavo rašinių konkursą „Mano svajonių šeima“. Čia mokiniai išdėstė savo neigiamą požiūrį į žalingų įpročių vartojimą ir prasmingą laisvalaikio praleidimą kartu su savo šeima. Socialinė pedagogė Gitana Vasauskienė organizavo 8, I, II klasių mokinių apklausą „Rūkymo paplitimas ir priežastys“.

Gegužės 31 d. vyko akcija „Obuolys vietoj cigaretės“. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Audronė Dvelienė kartu su III klasių mokinėmis Aurelija Jankauskaite ir Martyna Mažeikaite, bei socialine pedagoge Vilma Titiene dalijo obuolius mokiniams su lipdukais „NERŪKYSIU“. Dalis obuolių buvo nunešti į mokytojų kambarį.

Išmokime atsisakyti cigaretės. Gebėjimas pasakyti „NE“ liudija žmogaus tvirtumą. Taip mes dažnai apsaugome save, savo interesus, vertybes.

Socialinė pedagogė V.Titienė