Gerumo angelas

Prieš šv. Kalėdas ateina laikas, kada visiems norisi būti geresniems. Įvairios akcijos tik ir skatina paaukoti, paremti, dovanoti. Daug dėmesio skiriama vaikų globos namams, nepasiturinčioms šeimoms ar net neturtingoms pasaulio šalims. Labai dažnai žvalgydamiesi kažkur toli ir stengdamiesi išgelbėti pasaulį, nepastebime savo likimo nuskriausto kaimyno ar artimo.
Gruodžio 18 d. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės gimnazijoje nusileido „Gerumo angelas“. Jau antrą kartą vykdoma labdaros popietė, kurios metu surinktos lėšos bus skiriamos sunkiai sergančiam gimnazijos mokinio gydymui. Šis gimnazijos mokinys (pavardė tėvų pageidavimu neskelbiama) patyrė daug sudėtingų operacijų ir dar ilgas, varginantis gydymas jo laukia. Gimnazijos bendruomenė susibūrė tam, kad surinktų lėšų ir palengvintų gimnazisto kasdienybę.
Renginyje netrūko įvairių gimnazijos mokinių, mokytojų ir svečių pasirodymų. Į sceną gaivos ir žiemiško oro įnešė poetinis teatras su programa “Žiemiškoji”, nuotaikingai pasirodė Pušaloto progimnazijos kanklininkų būrelis, kaip visada, mielos ir žavios buvo pradinių klasių mokinių dainelės ir širdį džiugino gitaristų būrelio melodijos. Specialiai šiam renginiui muzikos mokytoja J. Giedraitienė subūrė grupelę mokytojų, kurie visus nustebino ir atliko dainą “Baltas paukštis”.
Labdaros popietės pagrindinis tikslas buvo surinkti kuo daugiau lėšų, todėl paskelbtame aukcione buvo pardavinėjami įvairūs daiktai: molio ir keramikos dirbiniai, žvakidės, fotografijos, paveikslai, floristikos darbai. Visi jie padaryti pačių gimnazijos mokinių. Darbai išgraibstyti labai greitai, už juos sumokėtos įvairios sumos nuo 13 iki 70 eurų. Vienas iš aktyviausių aukciono dalyvių buvo Joniškėlio apylinkių seniūnas S. Ilgutis. Jis nusipirko net 2 daiktus, už kuriuos nepagailėjo beveik 100 eurų. Daugiausia dėmesio susilaukė IVa klasės mokinės V. Parimskytės grafikos darbas “Žirgas”. Dėl šio paveikslo aktyviausiai kovojo mokytoja J. Snicorienė, už jį pasiūlė didžiausią sumą – 70 eurų. 50 eurų mokytojai buvo davusi paaukoti miestelio verslininkė R. Nakčiūnienė, būtent į jos rankas šis paveikslas ir iškeliavo. Iš viso surinkta virš 900 eurų.
Pro akis nepraslydo ir gražus mažo berniuko poelgis. 2a klasės mokinys M. Paliulis, nesakęs net savo mamai, į renginį atsinešė visą savo taupyklę ir už sutaupytus 16 eurų nupirko nedidelį molinį dubenėlį. Berniukas nepagailėjo savo pinigų tik todėl, kad labai norėjo padaryti gerą darbą ir padėti kitam. Šis mokinukas yra puikus pavyzdys mums visiems, kad dalintis yra gera.
Vienas žmogus, kad ir koks geras jis būtų, niekada nepadarys pasaulio geresnio. Tik visi kartu susivieniję galime sukurti gražesnę ir jaukesnę savo aplinką. Žmonių stiprybė slypi vienybėje.

Jurgita Vaišnienė