Gera dalintis…

2015 m. lapkričio 16 dieną Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje buvo pradėta vykdyti akcija “Dovanokime džiaugsmą…”. Ši akcija tęsėsi iki gruodžio 18 dienos. Akciją sugalvojo ir vykdė gimnazijos mokinių taryba. Jiems padėjo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Raimonda Vasiliauskienė ir socialinė pedagogė Vilma Titienė.
IVa klasės mokinė Vilija Parimskytė nupiešė reklaminį plakatą “Suteik žaisliukui antrą gyvenimą – padovanok jį tam, kuris jo neturi…”, kuriuo kvietė prisijungti visą gimnazijos bendruomenę prie vykdomos akcijos. Mokiniai, tėveliai, mokytojai dovanojo pliušinius žaislus, lėles, žaislines mašinas, traktorius. Dovanotus žaislus dėjome į Edvinos Baltaragytės ir Gabijos Montvydaitės pagamintą ir papuoštą kartoninę dėžę. Kuriant šią dėžę, nenorėta paprasto daikto, o stengtasi sukurti mažą stebuklą, kuris džiugintų visų akis ir širdis. Akys mato kiekvieną, kuris dalinasi savo gerumu, o rankos simbolizuoja rūpestį, norą apglėbti tuos, kuriems trūksta džiaugsmo, šilumos, supratimo. O ši dėžė būtent ir glaudžia kiekvieną paaukotą žaislą savyje. Ji primena žmogeliuką, kuris mažas, bet jo širdis ir vidus perpildytas gerumo. O gerumu reikia dalintis…
Joniškėlio seniūnijos seniūnas Sigitas Ilgutis nupirko dovanų maišelius, į kuriuos supakuoti žaislai. Joniškėlio miesto ir apylinkių socialinės darbuotojos Ieva Petrauskaitė, Snieguolė Gruzinskienė ir Birutė Brazienė padėjo sudaryti šeimų sąrašus, kurias rekomendavo aplankyti ir žaislais pradžiuginti jų atžalas. Šios šaunios moterys kartu vyko ir į šeimas.
Pirmieji Kalėdiniai dovanų maišeliai savininkus pasiekė gruodžio 21 d. Visas dovanas bus baigta dalinti iki gruodžio 30 d. Dalis pliušinių žaislų bus nuvežta į Grūžių vaikų globos namus.
Smagu, kad nors maža dalimi galime pradžiuginti mažuosius.
Taip pat nuo 2015 m. lapkričio 23 dienos iki gruodžio 15 dienos gimnazijoje vyko akcija „Žaisliukas eglutei“. Akciją organizavo direktoriaus pavaduotoja Raimonda Vasiliauskienė ir socialinė pedagogė Vilma Titienė. Aktyvi buvo ir mokinių taryba, kuri pasiūlė dvi burbulų spalvas: geltoną ir raudoną. Dėžę žaisliukams pagamino ir papuošė III gimnazinės klasės mokinė Loreta Balnionytė. Ant dėžės buvo užrašyta: „Eglutė liūdi… Dovanok jai nors vieną žaisliuką“. Dėžė puikavosi socialinės pedagogės kabinete.
Šiai akcijai abejingų nebuvo. Visi žaisliukus nešė po vieną, kelis ar net visus rinkinius. Vieni mokiniai žaisliukus nešė individualiai, kitus atnešė klasių vadovai.
Kiekvieną dieną dėžė vis pilnėjo, kol gruodžio 17 dieną suneštais žaisliukais pasipuošė gimnazijos Kalėdinė eglutė.
Ši akcija tai tik dar kartą parodė, kad visi kartu mes galime padaryti daug gražių ir gerų darbų. Gera, kai šalia yra žmonių, kurie supranta, palaiko ir padeda įgyvendinti gražias idėjas.
IV gimnazinės klasės mokinė Edvina Baltaragytė