Netradicinė kūno kultūros pamoka Anykščiuose

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos kūno kultūros mokytojai ir toliau ieško įdomių, netradicinių veiklos formų, kurios suteiktų mokiniams socialinių įgūdžių, naujų patirčių, gerų emocijų…
2015 m. spalio 9d. didžioji dalis 5-8 klasių mokinių dalyvavo netradicinėje kūno kultūros pamokoje, kurią organizavo kūno kultūros mokytojai Danguolė Venckuvienė ir Zenonas Balčiauskas. Ši pamoka vyko neįprastoje, nekasdienėje erdvėje – viename iš gražiausių Lietuvos kampelių – Anykščiuose. Netradicinės pamokos tikslas buvo aktyvus judėjimas gamtoje, patiriant teigiamų emocijų, maloniai praleidžiant laiką, galimybė pajusti energijos antplūdį. Neįprastos pamokos metu mokiniai turėjo įveikti kukurūzų ir karklų labirintus, atliekant įvairias užduotis, o labirintų takelių ilgis apie apie 2 km. Tai buvo ne tik sportinė veikla, bet ir aktyvus loginis mąstymas, kaip surasti išėjimą iš labirintų. Daug džiaugsmo sukėlė šokinėjimas ant batuto, kas norėjo galėjo išbandyti savo taiklumą, šaudant dažų kamuoliukais.
Po aktyvios veiklos, nuvykome pasivaikščioti Medžių lajų taku. Gėrėjomės nuostabia Anykščių krašto gamta. Medžių lajų takas – vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Rytų Europoje. Takas nuo žemės pamažu kyla iki 21 metro ties medžių laja. Medžių viršūnėmis vingiuoja 300 metrų ir veda į 35 metrų aukščio bokštą, nuo kurio galima apžvelgti apdainuotąjį Anykščių šilelį, pasigrožėti Šventosios upės vingiais.
Apsilankėme Anykščiuose ir ant Kalitos kalno esančioje vasaros rogučių trasoje. Tai – vienintelis toks atrakcionas Lietuvoje – viliojantis nusileisti linksmaisiais kalneliais ir pajusti naujas bei netikėtas emocijas. Prisisegę saugos diržus gaudėm vėją skriedami nuo Kalitos kalno! 500 metrų ilgio vasaros rogučių trasa, kurioje yra 5 posūkiai, tramplinas ir kilpa skriejom net iki 40 km/h greičiu.
Ir pati išvykos-pamokos kulminacija – pasivažinėjimas kartingais, pralenkiant varžovus, skriejant dideliu greičiu per trasą, įveikiant kliūtis ir posūkius. Adrenalino užteko visiems.
Nepajutome, kaip pralėkė pamokai skirtas laikas. Viską atpirko aktyviai ir linksmai praleistas laikas, naujos patirtys, bendraklasių pažinimas kitokioje, neįprastoje erdvėje. Ši netradicinė pamoka paįvairino mokymosi procesą, padėjo mokiniams tobulinti bendravimo įgūdžius.

Kūno kultūros mokytoja Danguolė Venckuvienė