Europos kalbų diena

Jau dešimt metų rugsėjo 26 d. Europa mini kalbų įvairovės dieną. Lietuvoje Europos kalbų dienos šventė yra švenčiama nuo įstojimo į Europos Sąjungą. Europos kalbų dienos tikslai yra trys: parodyti visuomenei, kaip svarbu mokytis kalbų, raginti daugiau išmanyti bei vertinti visas kalbas ir skatinti mokytis visą gyvenimą.
Šia proga mūsų gimnazijoje rugsėjo 21-25 d. buvo organizuoti netradicinio ugdymo savaitės renginiai. Šių renginių tikslas – didinti norą mokytis įvairių kalbų, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms, skatinti mokinių norą pažinti kuo daugiau Europos šalių bei jų kalbų. Dalyvavo 4, 5-8, I-IV klasių mokiniai.
Europos kalbų dienai skirtą savaitę paminėti sudarė keli etapai: stendo, skirto Europos kalbų dienai paminėti, pristatymas mokyklos fojė. Mokykla buvo papuošta vėliavėlėmis, atidaryta piešinių paroda „Mūsų gražioji Europa“. Pertraukų metu skambėjo įvairių šalių skirtingomis kalbomis atliekami muzikiniai kūriniai. Buvo įtrauktos lietuvų kalbos mokytojos, savo ruožtu į mokomąjį dalyką integravę įvairias užduotis ir informaciją, susijusią su lietuvių kalba. Jos siūlė pasitikrinti ar supranta lietuvių kalbą. Užsienio kalbų pamokų metu vyko diskusijos tema „10 priežasčių, kodėl mokomės užsienio kalbų?“. Mokiniai paruošė plakatus ir eksponavo juos ant užsienio kalbų kabinetų durų. Europos kalboms skirtus renginius įprasmino rugsėjo 25 d. įvykęs klasių pasirodymas „Vėliavų jūra“, išsiskyręs originalumu ir profesionalumu. Klasės itin kūrybingai pristatė burtų keliu ištrauktą Europos valstybės vėliavą ir apibūdino paskirtą šalį.
Anglų kalbos mokytoja Justina Šimoliūnaitė