Žemės diena

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje 2014 m. kovo 20 d. vyko renginys, skirtas Žemės dienai. Į aktų salę susirinkusiems 5-12 klasių mokiniams renginio vedėja geografijos mokytoja Lilija Ališauskienė paaiškino, kad Žemės diena yra minima kovo 20 dieną, nes būtent tada visame pasaulyje susilygina vasaros ir žiemos laikas, kitaip tariant, yra lygiadienis. Po mokytojos įžanginių žodžių vienuoliktos klasės atstovai mokyklos kieme iškilmingai iškėlė Žemės vėliavą . Po oficialiosios dalies ekrane išvydome gimnazijos mokinio Elvino Martišiaus kurtą filmuką, kuris priminė apie automobilių išmetamųjų dujų žalą gamtai, rūšiavimo svarbą bei kitas aktualias gamtos problemas.

Vėliau visi renginio dalyviai pristatė savo namų darbus. Kiekviena klasė pademonstravo pačių rankomis sukurtas skrybėles, kurios buvo padarytos iš antrinių žaliavų. Visos klasės atskleidė savo kūrybingumą ir sukūrė pačius įmantriausius galvos apdangalus. Vieni darė masyvias, kelis žmones galinčias uždengti, kiti kuklesnes, tačiau ne ką prastesnes skrybėles. Joms dekoruoti pasirinko pačias įvairiausias žaliavas: laikraščius, butelius, jų kamštelius, statybose naudojamas putas, diskus, skardines bei pirkinių maišelius. Mokiniai turėjo papasakoti apie savo šedevrus – pasakyti, iš ko jie pagaminti ir kur galima juos pritaikyti kasdieniame gyvenime.

Kaip ir skrybėlės, taip ir jų pristatymai buvo tiesiog pribloškiantys. Vieni sukūrė šmaikščius eilėraščius, kiti skrybėles pademstravo kaip tikri modeliai, atsirado ir tokių, kurie sukūrė mini spektakliukus. Šį nuotaikingą renginį vainikavo vienuoliktokių bei technologijų mokytojos Ligitos Bieliauskienės ruošta skrybėlių kolekcija „Nusišypsokime Žemei“. Ši kolekcija įkvėpė tausoti, švarinti gamtą bei visada jai šypsotis. Po šio pristatymo salėje nuaidėjo garsūs aplodismentai, visus renginio dalyvius užplūdo teigiamos emocijos. Po Žemės dienai skirto renginio visų skrybėlių modelių laukė fotosesija, kuri ilgam įamžino nuostabius mokinių darbus.

Asta Tinterytė IIIa klasės mokinė

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*