Karjeros diena Joniškėlio gimnazijoje

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje 2014 metų vasario 28 dieną buvo surengta karjeros diena. Šis renginys jau antrus metus iš eilės organizuojamas mokytojos Virginijos Giedrienės ir direktoriaus pavaduotojos Vandos Mockūnienės iniciatyva. Jo metu moksleiviai galėjo susipažinti su studijų programomis, gauti atsakymus į rūpimus klausimus.
Renginys prasidėjo klasės valandėlėmis, kiekvienos klasės mokiniai rinkosi į savo klases, kur žiūrėjo filmukus apie jiems rūpimas profesijas, diskutavo karjeros pasirinkimo bei planavimo klausimais su mokytojais. Be to, kalbėjosi apie savybes, reikalingas vienai ar kitai profesijai, su svečiais. Daugelio klasių valandėlėse dalyvavo mokinių tėveliai, kurie mielai papasakojo apie savo profesijų privalumus ir sunkumus.
Vėliau renginys tęsėsi aktų salėje, kur vyko diskusija „Ateitis, svajonė, sėkmė“. Jos klausėsi ne tik Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazistai, bet ir mokiniai iš Vaškų vidurinės mokyklos. Programą pradėjo mokinių šokis, ypač visus smagiai nuteikė suvaidintas etiudas, kurio pagrindinė mintis – nebijoti siekti savo svajonių, užsibrėžtų tikslų.
Po įžanginės dainos prasidėjo tikra diskusija. Apie rūpimus moksleiviams klausimus į gimnaziją atvyko papasakoti daug svečių – įvairių profesijų profesijų atstovai bei 5 aukštosios ir 2 profesinio rengimo mokyklos. Savo sėkmės istoriją ir kelią link svajonių karjeros pirmasis papasakojo žinomas Pasvalio krašto verslininkas Giedrius Uždavinys. Po jo prisistatė Panevėžio kolegija, kuri kalbėjo apie verslo studijas ir perspektyvas baigus jas. Visus sudomino ir 503-iosios pėstininkų kuopos karių savanorių pasakojimai apie kario profesiją, reikalaujančią drausmės, savitvardos, griežto režimo. Vėliau pasisakė ir Aleksandro Stulginskio universiteto atstovas, kuris kalbėjo apie žemės ūkio naujoves, karjeros perspektyvas šioje srityje. Apie inžinierių trūkumą įspėjo Vilniaus Gedimino technikos universiteto atstovai. Jie patarė rinktis šias vis reikalingesnes profesijas. Į diskusiją įsitraukė ir bene žymiausias Pasvalio krašto fotografas Vidas Dulkė. Jis supažindino mokinius su menininko profesija ir paskatino daryti tai, ką jie labiausiai mėgsta. Šią temą tęsė ir Šiaulių universiteto atstovai, kurie paruošė ir linksmą meninę programėlę. Diskusiją baigė profesinių rengimo mokyklų atstovai (Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokykla bei Panevėžio profesinio rengimo centras), pabrėždami ir paprastesnių, dažnai labai nuvertinamų specialybių svarbą.
Renginio pabaigoje mokiniai galėjo artimiau susipažinti su jiems rūpimomis studijų programomis bei profesijomis kabinetuose. Jie galėjo pasirinkti dvi juos labiausiai dominančias aukštąsias ar profesinio rengimo mokyklas ir geriau susipažinti, kokias specialybes galima įgyti, kokios perspektyvos laukia baigus jas. Aukštųjų mokyklų atstovai kartu su studentais plačiau papasakojo ne tik apie studijų programas, bet ir apie įvairias organizacijas, būrelius, net apie studentišką gyvenimą.
Taigi, karjeros diena Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje padėjo mokiniams lengviau apsispręsti dėl tolimesnės ateities planuojant karjerą, suteikė papildomų žinių apie profesijas. Šis renginys buvo labai naudingas mokiniams, nes jie iš jo išėjo gavę daug naujos informacijos.

Gintarė Tinterytė, III a klasės mokinė

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*