Nacionalinis konkursas „Mano pasaulis – darniai Lietuvai“

DSCF7113

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės III-iokai su savo palaikymo komanda dalyvavo atrankiniame etape nacionalinio konkurso „Mano pasaulis – darniai Lietuvai“ Radviliškyje. Į Radviliškį atvykome per anksti, todėl turėjome laisvo laiko .Atranka vyko Vaižganto gimnazijoje, todėl laisvą laiką skyrėme susipažinimui su šia gimnazija. Gimnazija graži, tačiau labai klaidinanti! Įsikurėme viename niš gimnazijos kabinetų ir kad mūsų komandos nariai mažiau jaudintusi, kalbėjomės temomis, nesusijusiomis su konkursu.

Atrankoje dalyvavo 5 komandos ir kiekviena turėjo parodyti namų darbus: savo mokyklos pristatymą. Vieni dainavo, kiti šoko, treti deklamavo. Joniškėliečiai papasakojo ne apie pačią mokyklą, o apie visą Joniškėlį. Svarbiausia – tarmiškai. Juokingiausias buvo filmukas apie tai kaip joniškėliečiai rūšiuoja šiukšles. Pagrindinis filmuko aktorius buvo Brendonas Stakauskas. (kuris net nežiūrėjo paskutinio filmuko. Per daug gėdijosi!) Po prisistatymų, prasidėjo pirmasis turas. Ekrane dideliu greičiu keitėsi klausimai, o vienas iš komandos narių turėjo pasakyti „stop“. Ekrane sustoja vienas iš klausimų ir komanda turi į jį atsakyti. Pirmame etape duodami du galimi atsakymai, o antrame ir trečiame po tris ir net keturis. Kai kurie klausimai būna be atsakymų. Trečiame etape klausimai buvo tikrai sudėtingi, todėl buvo galima vieną kartą pasinaudoti internetu ir palaikymo komandos pagalba.

Joniškėliečiai pasirodė tikrai gerai ir užėmė net trečią vietą! Dvi pirmas vietas užėmusios komandos pateko į finalą Mūsų komandos šaunuoliai buvo: Gerda Želvytė, Asta Tinterytė, Vaidas Mackevičius, Alvydas Anilionis, Marius Plačiukas. Kiekvienas dalyvis gavo po diplomą, rašiklį, skirtukus ir arbatos pakelį. Beja kaip galima nepaminėti ir palaikimo komandos? O jie yra : Brendonas Stakauskas, Greta Navickaitė, Justas Jasnauskas, Eimantas Karmazinas, bei dvi nuostabios mokytojos: geografijos mokytoja Lilijana Ališauskienė ir biologijos mokytoja Rita Karpavičienė.

Po konkurso įspūdžiai visiems buvo geri, o ir pati kelionė atgal neprailgo. Prajuokinome ne tik vienas kitą, bet ir kartu važiavusias mokytojas.

 Grėta Navickaitė

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*