
Gimnazijos dešimtokams, bendradarbiaujant su Panevėžio regioninio karjeros centro profesinio veiklinimo ir partnerysčių koordinatore, buvo suplanuotas pažintinis vizitas į vieną seniausių ir didžiausių lietuviško kapitalo kepyklų – „Biržų duona“. Pasirodo, kad kepyklos veiklos pradžia siekia 1953 metus, tačiau įmonės atgimimas siejamas su 2001 metais, kai ją privatizavo Kurganovų šeima. „Biržų duonos“ asortimente virš 200 gaminių, 4 unikalūs raugai. Kepykla turi 20 savo vardo parduotuvių visoje Lietuvoje.
Mokiniams ekskursija labai patiko: sužinota daug naujo, pamatytas duonos kelias nuo miltų iki gardžios, kvepiančios duonos. Dauguma operacijų yra kompiuterizuotos, tačiau labai daug ir rankų darbo. Visus sudomino faktas, kad kiekvienas gaminys turi praeiti pro metalo detektorių. Kaip manote kodėl? Pagalvokite, o mes jau žinome.
Mokinius lydėjo technologijų mokytoja metodininkė Ligita Bieliauskienė ir karjeros specialistė Vitalija Kalpakova.