Projekto „Jaunimas gali“ Kalėdinė sporto šventė Joniškėlio gimnazijoje

Programos „Jaunimas gali“ misija yra suteikti Lietuvos jaunimui galimybes žaisti, mokytis ir augti gerais žmonėmis. Gimnazijų komandų struktūra išnaudojama siekiui treniruoti, mokyti, įkvėpti bei motyvuoti jaunus žmones atpažinti savo galimybes ir suprasti, kad jie GALI pasiekti viską, apie ką svajoja. Jaunimas yra mokomas šiandien ypač aktualių darbo komandoje įgūdžių, ugdomas pasitikėjimas savimi, mokoma gerbti kitus, spręsti konfliktus, atpažinti pavojingas situacijas ir, žinoma, susirasti draugų. Viena iš projekto koordinatorių gimnazijoje užduočių – surengti Kalėdinę „Jaunimas gali“ sporto šventę savo bendruomenei. Gruodžio 11 d. mūsų gimnazijoje vyko sporto šventė, kurią ir organizavo gimnazijos komanda „Merginos gali“ bei jų trenerė Danguolė Venckuvienė .

Šventę iškilmingai atidarė gimnazijos direktorius A. Kanapeckas, tardamas sveikinimo žodį ir palinkėdamas jaunimui judėti, netingėti ir aktyviai judėti. Sveikinimą palydėjo jaunųjų gitaristų švelnus grojimas ir daina (vad. G. Gumbelevičius). Komandos kapitonė Jūratė Veršinskaitė pristatė projekto ,,Jaunimas gali“ programą ir sporto šventės veiklas. O kad visi įsivažiuotų, pravesta masinė treniruotė pagal kalėdinę muziką. Buvo smagu žiūrėti, kaip visi intensyviai, tiek mokiniai, tiek mokytojai iš širdies mankštinasi. Visi dalyviai buvo suskirstyti į dvi grupes. Viena grupė liko sporto salėje, kur vyko „Linksmosios estafetės“. O jų būta įvairių: ėjimas ant popieriaus lapų, „Laikas namo“, „Balionų mūšis“, žaidimas vaski či, „Taiklioji ranka“. Aktų salėje vyko šokio, ritmo užsiėmimai ,,Just dance“. Visiems buvo labai smagu, girdėjosi linksmas vaikų juokas, jie buvo laimingi. Kartu buvo laimingos ir dalyvavusios mokytojos bei socialinė pedagogė, logopedė ir visuomenės priežiūros specialistė. Jos ir  sportavo, ir šoko kartu su mokiniais. Turbūt įdomiausia renginio dalis buvo susitikimas su garsiausiu Lietuvos boksininku, profesionalų ringe kovojančiu ir mūsų kraštiečiu – Virgilijumi Stapulioniu. Terminatoriaus pravardę Amerikoje gavęs 31-erių metų lietuvis per savo karjerą profesionaliame ringe iškovojo 28 pergales, patyrė penkis pralaimėjimus ir vieną kovą baigė lygiosiomis. Svečias papasakojo apie save, apie savo bokso karjerą, mielai atsakinėjo į gimnazistų klausimus. Jis visiems parodė ir leido apžiūrėti didžiausią savo karjeros pasiekimą – Tarptautinės bokso  federacijos čempiono diržą. Vėliau pamokė kelių pagrindinių bokso judesių ir patarė: „Padarykite kasdien vis daugiau, ir po kiek laiko jau bus nebe truputis, o daug“.  Šį susitikimą su boksininku prisiminsime norėdami gyvenime pasiekti tikslų, kurių užsibrėšime.

Šventėje dalyvavo ir programos „Jaunimas gali“ koordinatorė Ieva Marija Černiauskaitė, kuri visą dieną praleido su gimnazijos bendruomene, aktyviai dalyvaudama įvairiose veiklose.

„Jaunimas gali“ merginų komanda  puikiai susidorojo su užduotimi surengdama savo bendruomenei Kalėdinę sporto šventę. Iš tiesų jaunimas gali daug, jiems tik reikia leisti atsiskleisti, skatinti juos, motyvuoti… Šitaip ir ugdomas pasitikėjimas savimi, mokomasi dirbti komandoje, išmokstama gerbti kitus.

Buvo tikrai linksma… Daug netikėtumų, susitikimų, rungčių, šypsenų…

Sporto šventė visiems dalyviams paliko gerų emocijų, suteikė pasitikėjimo savimi.

 

Programos „Jaunimas gali“ trenerė, kūno kultūros mokytoja metodininkė  Danguolė Venckuvienė

Gimnazijos žurnalistų būrelio nariai: Dominyka Budrytė, Eurika Rauktytė, Dovydas Giedraitis

 

Daugiau foto gimnazijos Facebook puslapyje.