,,Gerumo angelas” gimnazijoje

Jau ne pirmus metus prieš didžiąsias žiemos šventes Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje vyksta labdaros popietė ,,Gerumo angelas”. Šiemet, gruodžio 13d., jis vėl  sutraukė labai daug dalyvių. Jame dalyvavo gimnazistai, jų tėvai, mokytojai, Joniškėlio bendruomenės atstovai, vietos verslininkai, Joniškėlio parapijos kunigas Virgilijus Liuima, Joniškėlio miesto seniūnas Donatas Dilys ir kiti. Visų susirinkusiųjų tikslas buvo dalyvauti azartiškame aukcione, paklausyti gražaus koncerto ir surinkti kuo daugiau pinigų, kad galėtume padėti gimnazijos mokiniui, turinčiam problemų su sveikata.

Renginį vedė visų mylimas ir gerbiamas buvęs gimnazijos mokytojas Viktoras Stanislovaitis. Vedėjas su humoru, labai efektingai sugebėjo visus vakaro dalyvius įtraukti į aukcioną, kurio metu buvo parduodami mokinių, jų tėvų ar mokytojų rankomis padaryti darbai. Tai paveikslai, kalėdiniai vainikai, žvakidės, mezginiai, keramikos dirbiniai, eglutės žaisliukai ir dar daug kitokių gražių ir naudingų dalykų. Žinoma, patys paklausiausi buvo keraminiai angelai, pagaminti gimnazistų. Jų kaina nuo 5 eurų pakilo dešimtimis kartų, o už vieną nebuvo pagailėta net 120 eurų.

Miela buvo, kad kalėdinį angelą nusipirkęs ūkininkas Stasys Vainauskas, jį padovanojo savo anūkės klasei, o seniūnas D. Dilys savo nusipirktą angeliuką įteikė Joniškėlio bibliotekos darbuotojoms.

Renginį pradėjo mokytojos Laimutės Vaitkevičienės vadovaujamo poetinio teatro grupės programa ,,Pasikalbėkim”.

Aukcioną vis pertraukdavo smagus pradinukų, vadovaujamų mokytojos Virginijos Čirvinskienės, dainavimas, gitaristų grupės pasirodymas, mokytojų Romos Kanapeckienės ir Giedriaus Gumbelevičiaus pop choras, skambus penktoko Pauliaus Grigaliūno balsas, mokytojų ansamblis, mokytojos Jolantos Giedraitienės vadovaujamo moterų vokalinio ansamblio ,,Kvinta” dainos.

Renginio vedėjas V.Stanislovaitis pabaigoje paskelbė iš tiesų įspūdingą žinią – visų  susirinkusiųjų gerumo dėka buvo surinkta 2043 eurai!

Tai dar kartą įrodo, kad žmonių nuoširdumas, neabejingumas sukuria didelius dalykus, kurie padeda tiems, kurie yra šalia mūsų ir dabar jiems reikalinga pagalba.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, prisidėjusiems prie šio renginio ir paaukojusiems pinigų kilniam tikslui: verslininkei Sigitai Kvedarauskienei, kunigui V.Liuimai, seniūnui D.Diliui, S.Vainauskui, Joniškėlio bendruomenės nariams, gimnazistams, jų tėveliams, mokytojams ir linkime ramių, šviesių ir prasmingų Šventų Kalėdų bei Naujųjų metų.

 

Gimnazijos žurnalistų būrelio nariai