Projektas „Jaunimas gali“

Ilgai lauktos didžiosios naujienos! Mūsų gimnazijai tikrai labai pasisekė! Esame įtraukti į programos „Jaunimas gali“ programą. Rugsėjo 11 dieną gimnazijoje lankėsi Kazickų šeimos fondo darbuotojai – Arminas Vareika, Ieva Marija Černiauskaitė ir Benas Mačiulaitis, kurie pristatė projekto programą. Šį sezoną „Jaunimas Gali“ programos auklėtinių lauks net 4 specialistų parinktų sporto šakų treniruotės: krepšinio, futbolo, tinklinio bei lėkščiasvydžio.

Kaip manote, ar šokis gali ko nors mokyti? Confidance Chicago šokių mokyklos įkūrėja Žiba Sidrys sako, kad tikrai taip! Per šokį, anot Žibos, ugdome pasitikėjimą savimi bei mokomės būti drąsiais. Rugsėjo 14 d. ketvirtadienį Žiba Sidrys lankėsi mūsų gimnazijoje ir bendravo su mergaitėmis bei supažindino su šokio teikiama nauda. Merginos liko sužavėtos.

Rugsėjo 15 d. vykome į Kauną, į programos sezono atidarymą, kur vyko trenerių seminaras kartu su komandos atstovais (Jūratė Veršinskaitė). Įgijome ne tik teorinių disciplinos svarbos, šokio ir ritmo integravimo į treniruotes, psichologinių gyvenimo įgūdžių ugdymo, bet ir praktinių krepšinio bei lėkščiasvydžio treniravimo žinių.

 

Kūno kultūros mokytoja metodininkė Danguolė Venckuvienė