ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES

Mintis  dalyvauti karjeros renginyje ‚ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES“ kilo visai nelauktai netikėtai. Birželio 1 dieną antrokai gimnazistai turėjo laikyti  matematikos pasiekimų patikrinimą. Labai svarbu yra užtikrinti , kas  būtų kuo tyliau, todėl pradėjome ieškoti tėvelių , kurie galėtų priimti į savo darbovietes.  Mielai  priimti dvi klases sutiko Žemynos tėvelis , kuris yra Darbo laikraščio redaktorius. Redakcijoje apsilankė  septintokai, kur laikraščio redaktorius Viktoras Stanislovaitis papasakojo apie žurnalisto darbą, visą nueitą kelią, kol parašyti straipsniai pasiekia skaitytoją. Sunkiausia provincialiam laikraščiui surasti aktualią ir idomią temą, prakalbinti pašnekovą, kad interviu taptų informatyvus ir idomus.  Redaktorius paskatino mokinius nebijoti bandyti atrasti save, nes kartais net laisvalaikio užsiėmimas gali tapti tavo profesija. Svarbiausia, kad veikla tau patiktų.  Žinoma ,kad tenka padirbėti ir neskaičiuojant savo darbo ir poilsio valandų , atsakingai atlikti darbą.  Daugiau straipsnių parašysi, bus didesnis atlyginimas. Redakcijoje dirba  keli žurnalistai, fotografas, maketuotoja. Kompiuterinės technologijos pagreitina ir palengvina laikraščio  išleidimą. Mokiniai realiai tuo įsitikino, nes  beklausant pasakojimo, pasirodė pirmasis lakraščio puslapis sukolektyvine septintokų  nuotrauka.

6b klasės mokiniai lankėsi seniausioje Lietuvoje kaimo ligoninėje, J. L. Petkevičiaus palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje. Gimnazistai domėjosi nelengva gydytojo profesija, apžiūrėjo medicinos muziejų, susipažino su turima gydymo technika. Mokiniai buvo patenkinti apsilankymu ligoninėje. Išvykos metu mokiniai galėjo įvertinti kiek gydytojo svajonių profesija realiai atitinka turimus lūkesčius. Šioje ligoninėje dirba  Ugniaus ir Justo mamytės , kurios  ir papasakojo apie gydytojo darbą.

8a klasės mokiniai svečiavosi     Danielės mamos darbo vietoje- mūsų gimnazijos visuomenės sveikatos priežiūros specialistės kabinete. Mūsų sesute papasakojo apie  paslaugas , kurios  yra atliekamos  ugdymo įstaigoje , supažindino su įstaigomis, kurios ruošia šios profesijos  specialistus  . Mokiniai sprendė įvairias  situaciojas , kuriose jiems reikėjo suteikti pirmąją pagalbą.

8b klasės mokiniai tapo psichologais .Jie susipažino su lyderio savybėmis , kiekvienas nusistatė savo lyderio savybes.Visiems labai patiko žaidimas“ Komandos formavimas“.

Linksmiausia buvo mūsų trečios klasės gimnazistams , kuriuos pas save pasikvietė Dominykos mama  Nijolė Stepulienė , kuri yra kultūron namų vadovė.

Ji ne tik supažindino su šia profesija , ne tik papasakojo , kuo ji svarbi kiekvienai bendruomenei ir kokių savybių reikia žmogui , norint dirbti šį darbą , bet ir išmokė gimnazistus dainuoti Joniškėlio

himną , o  šokių vadovė  Lina Bžėskienė  pamokė juos šokti valsą.

6a klasės mokiniai susipažino su gido profesija. Pravesta mini ekskursija po žymiausias lankytinas Pasvalio vietas. Aplankytas populiariausias Pasvalio miesto objektas –  Žalsvasis šaltinis, giliausias Lietuvos urvas. Susipažinta su jo atsiradimo istorija. Išsiaiškinta, kodėl šaltinio vandens spalva žalia

ir kodėl jis skleidžia tokį nemalonų kvapą. Nuvykome ir prie pasvaliečio Antano Stapulionio sodybos Lėvens gatvėje, kurioje įkurtas Girnų muziejus, dubenuotųjų akmenų ir girnapusių kolekcija po atviru dangumi, kurioje sukaupta apie 400 eksponatų. Atsigaivinę Lėvens upėje,

pažaidę tinklinį ir badmintoną, patraukėme į Čiki pica, kur susipažinome su picų kepėjo profesija, ir aišku ragavome picas. Jomis vaišino auklėtoja Tarptautinės vaikų ginimo dienos proga:)

Na o mūsų penktokai buvo pakviesti į kultūros namus , kur žiūrėjo spektaklą „ Senelis dvejetukas“.

Visiems  patiko pabūvoti tėvų darbo vietose , susipažinti su vis naujomis profesijomis , praplėsti savo bendrąsiais kompetencijas.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Karpavičienė.