Mokslinė metodinė konferencija ,,Lietuvių kalbos ir literatūros dėstymo aktualijos“

Kovo 8 dieną Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės –Bitės gimnazijoje viešėjo grupė Lietuvos edukologijos universiteto humanitarinio ugdymo fakulteto lietuvių kalbotyros ir didaktikos katedros dėstytojų. Vyko mokslinė metodinė konferencija ,,Lietuvių kalbos ir literatūros dėstymo aktualijos“.

Garbingų lektorių klausėsi ne tik mokytojai iš mūsų gimnazijos bei kitų Pasvalio rajono mokyklų, bet ir vyresniųjų klasių mokiniai. Jiems taip pat buvo naudingi pranešimai, kuriuos skaitė LEU Lietuvių ir lyginamosios literatūros katedros ir Lietuvių kalbotyros ir didaktikos katedros dėstytojai: prof. Regina Rinkauskienė, prof. Gitana Vanagaitė, prof. Dainius Vaitiekūnas, doc. Laimutė Bučienė, doc. Ona Petrėnienė, asist. Vilija Janušauskienė, dokt. Rasa Kurkauskienė. Klausytojams buvo įdomu išgirsti apie Gabrielę Petkevičaitę – Bitę, apie lietuvių kalbos tarmes XX amžiuje ir jų išlikimą bei naujausius šiaurės panevėžiškių tarmės tyrimus. Abiturientams, jau greitai laikysiantiems lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą, buvo naudinga susipažinti su būdingiausiomis skyrybos klaidomis abiturientų rašiniuose bei išgirsti apie rašinių stilių ir jo vertinimo sunkumus.

Taigi, svečiai iš LEU turėjo galimybę susipažinti su mūsų gimnazija, pabendrauti su gimnazistais, o mums buvo naudingos jų suteiktos žinios.