Kelionė po Lietuvą

Žmogus nuo senų senovės svajojo keliauti, pažinti pasaulį, aplankyti tolimas šalis…

Žmogus nuo senovės pavydėjo paukščiui lengvo skrydžio ir dangaus erdvės. Žmogus visada kažko ieško, kažkur veržiasi…

Todėl šiandien visus kviečiame į kelionę po mūsų gimtąją Lietuvą…

Šiomis eilutėmis vasario 15 rytmetį prabilo trečiokai Audra ir Mantas, pradėdami projekto „Kelionė po Lietuvą“ baigiamąją dalį – šventę.

Šiemet sugalvojome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną paminėti kiek kitaip – išradingai pristatyti pasirinktą Lietuvos miestą.

Visą savaitę pradinukai plušėjo: karpė ir lankstė paukštelius, kuriais papuošė I a. koridorių; kirpo trispalves gėles ir iš jų sudėliojo Lietuvos žemėlapį. Kiekviena klasė ruošėsi pasirinkto miesto pristatymui: piešė, spalvino žymiausius objektus, rinko informaciją, kūrė skaidres, mokėsi daineles.

Renginį pradėjo 3b klasės mokiniai – jie pasakojo apie mūsų šalies sostinę Vilnių. Išvydome ne tik svarbiausius statinius (Gedimino pilį, Arkikatedrą, Trijų kryžių kalną, Seimo rūmus, Prezidentūrą), bet ir pačią „prezidentę“ bei „Seimo pirmininką“.

Antrokai pristatė antrą pagal dydį Lietuvos miestą – Kauną. Gėrėjomės Kauno pilimi, zoologijos sodu, Aviacijos muziejumi, miesto Rotuše ir Hidroelektrine, klausėmės legendos apie herbą bei nuotaikingos dainelės.

Į Klaipėda plaukėme kartu su 1a klase ir linksmai dainavome „Turiu laivelį mažą…“

Šiaulių žymiausias vietas pristatė 1b klasės mokiniai. Apsilankėme Šokolado, Dviračių, Katinų muziejuose, apžiūrėjome Auksinio berniuko ir metalinės lapės skulptūras, Kryžių kalną, klausėmės smagios dainelės apie katinėlius.

Paskui pasukome į rytus – keliavome į Anykščius. Trečiokai papasakojo apie nuostabias Anykščių krašto vietas: Arklio muziejų, Anykščių šilelio medžių lajų taką, Labirintų parką, pakvietė aplankyti Puntuko akmenį, Laimės žiburį, pakilti į apžvalgos bokštą, nuo Kalitos kalno  nusileisti vasaros rogutėmis.

Kelionę baigėme Zarasuose. Ketvirtokai pristatė labai daug įžymių ir gražių vietų, į kurias nuvykti jau norime ne vienas. Zarasai garsėja ne tik žirgų lenktynėmis ant Sartų ežero, bet ir seniausiu Stelmužės ąžuolu, Antazavės dvaru, Baltriškių tiberiados vienuolynu, Vergų bokštu, akmenine Salako bažnyčia, Napaleono akmeniu, Zarasų apžvalgos bokštu bei daugybe kitų gamtos ir žmonių sukurtų paminklų.

Renginio pabaigoje direktoriaus pavaduotoja R. Vasiliauskienė padėkojo visoms klasėms už išradingumą ir įteikė padėkos raštus.

Buvo padėkota ir konkurso Olympis dalyviams – jiems įteikti padėkos raštai bei rašikliai.

Pradinių klasių mokytoja Vaida Norvaišienė