Rajoninis integruotų veiklų projektas „Mes − paukštelių draugai“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gruodžio 1-16 dienomis Pasvalio rajono ikimokyklinės ir pagrindinės bendrojo ugdymo(si) įstaigos dalyvavo rajoniniame integruotų veiklų projekte „Mes – paukštelių draugai“. Projektinėje  veikloje dalyvavo ir Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės − Bitės gimnazijos  SUP turintys mokiniai.

Projektą gimnazijoje vykdėme dviem etapais. Pradėjome popiete „Man paukštelis pačiulbėjo“, o projektą vainikavo kūrybinės dirbtuvės „Rūpinuosi paukšteliais žiemą“. Jau nuo gruodžio pradžios technologijų kabinete vyresniųjų klasių mokiniai iš atsineštų medžiagų meistravo lesyklėles – namelius. Pradinių klasių mokiniai logopedės ir specialiosios pedagogės kabinete  noriai kūrė lesyklėles iš plastikinių butelių, tada jas dekoravo ir užpildė atsineštais grūdais, saulėgrąžomis. Galiausiai pagamintos lesyklėlės buvo pakabintos ant medelių šalia gimnazijos. Mokiniai garsiai pasižadėjo, kad lesyklėlės visada bus pilnos ir paukšteliams žiemą visada bus ko lesti.

Projektą sudarė ne tik vaikų dalyvavimas popietėje ir kūrybinėse dirbtuvėse, bet ir papildomi užsiėmimai logopedinių ir specialiųjų pratybų metu. Kartu su logopede vaikai kūrė ketureilius, rašė trumpus rašinėlius apie paukščius ir jų gyvenimo ypatumus. 1-2 klasių mokinukai susipažino su Lietuvoje žiemojančiais sparnuočiais, juos piešė, spalvino, klijavo aplikacijas. Per specialiąsias pratybas vyresnieji mūsų gimnazijos mokinukai susipažino su Lietuvoje gyvenančių, žiemojančių ir išskrendančių paukščių rūšimis, kūno sandara, mityba ir kt. Pamokų metu ir po jų ieškojo informacijos apie pasirinktą paukštelį ir jį aprašė bei iliustravo. Iš piešinių, aprašymų, darbelių mokiniai sukūrė knygutę – „Man paukštelis pačiulbėjo“.

Mokiniai ne tik daug sužinojo apie paukštelių gyvenimą žiemą, bei turiningai, smagiai praleido laiką dirbdami ir bendraudami vieni su kitais
Pagalbos mokiniui specialistės  J.Baltaragienė, I.Butkuvienė, S.Uzėlė