PUOŠIAME GIMNAZIJĄ

Šiais mokslo metais į mokyklą grįžę po vasaros atostogų likome maloniai nustebinti.  Savaime suprantama, jog labai gera mokytis spalvingoje ir originalioje mokykloje, o būtent tokia mūsų gimnazija dabar  ir yra. Joje nepamatysime pilkų sienų ir nuobodžių koridorių,nes visą mokyklą puošia mokinių kartu su gimnazijos dailės mokytoja kurti meno darbai.

Įėjus į gimnaziją, pirmiausia į akis krenta kerintys stiklo vitražai, kuriuos kūrė jau baigusios mūsų mokyklą mokinės:  Rebeka Širmulevičiūtė, Justina Piežaitė, Ieva Katkevičiūtė, Modesta Valantinaitė.
Vitražą prie aktų salės sukūrė dabartiniai dvyliktokai. Mokinių rankomis tapyti vitražai saulės šviesoje įvairiomis spalvomis nutvieskia visus mokyklos koridorius. Tai pastebėję, mokiniai susižavėję ėmė fotografuoti  spalvotas švieseles ant gimnazijos sienų.

Kitas  naujas, mokyklą puošiantis meno kūrinys, yra užrašai ant gimnazijos laiptų. Juose galime perskaityti pasisveikinimo, atsisveikinimo ir padėkos žodžius įvairiomis Europos kalbomis. Be to, kai kuriuos laiptus puošia frazės, skatinančios mokytis, bendrauti ir pažinti. Tai sudomino ne tik mokinius  bei mokytojus, bet ir gimnazijos mokinių tėvelius ir svečius.

Netoli  valgyklos esanti siena taip pat greitai bus papuošta originaliu ir smalsumą žadinančiu pieštu dinozauru, besibraunančiu pro išpieštas duris. Ir visai neveltui! Mokslininkai teigia, kad dinozaurų paveikslai ir atvaizdai pasąmoniškai žmogų skatina siekti savo tikslų! O ant valgyklos sienų švyti spalvingomis geometrinėmis abstrakcijomis ištapytos plokštės, kurias sukūrė pernykščiai abiturientai.

Šį rudenį visi mokiniai buvo pakviesti bendrai didelei nuotraukai. Fotografavo III kl. gimnazistai, besimokantys fotografijos dalyko. Šiuo metu tie kadrai jau atspausdinti ir tapę didžiulėmis nuotraukomis, iš kurių gimnazijos vestibiulyje dar daug metų šypsosis mūsų mokinių veidai.

Turime dar vieną gražią tradiciją – paminint rudens lygiadienį, pievoje prieš gimnaziją sukurti iš paskutinių rudens gėlių meniškas kompozicijas. Šiemet jas kūrė devintokai. Buvo labai gražu. Net pravažiuojantys automobiliai stabtelėdavo pasigrožėti.

Visi gimnazijos mokiniai, mokytojai ir svečiai gali pasigrožėti gimnazijoje nuolat veikiančiomis mokinių kūrinių ekspozicijomis.

Visi šie meniniai projektai gimnazijos bendruomenės ir svečių gerai įvertinti. Mūsų gimnazijoje mokosi daug gabių ir mylinčių grožį mokinių, kurie su džiaugsmu puošia aplinką, kurioje mokosi. Ir jau telkiami dvasiniai ir materialiniai resursai  naujiems meniniams sumanymams, kurių dar bus ne vienas.

 

Aurelija Jankauskaitė IV kl.