Mokytojų šventė

Spalio 5oji Tarptautinė mokytojų diena nebuvo pamiršta ir mūsų mokykloje. Kaip ir kiekvienais metais mūsų gimnazijos mokiniai stengėsi kuo maloniau nudžiuginti savo mokytojus. Mokinių tarybai buvo svarbu pasirūpinti šventės atmosfera bei pačiu renginiu, o visi kiti gimnazijos mokiniai stengėsi atsakingai perimti laikinąsias mokytojų pareigas.

Šios šventės rytas prasidėjo mokytojams įteikiant po smulkią dovanėlę ir kviečiant šventę pradėti saldžiai, prie kavos puodelio. Vėliau, žinoma, visi mokiniai sveikino savo mylimus pedagogus, po to sveikinimo žodį tarė laikinasis direktorius Kasparas bei jo dešinioji ranka pavaduotoja Džiudita.

Po ramaus ryto pasišnekučiavimų buvo išgirstas trijų skambučių „signalas”, kuris reiškė veiksmo pradžią. Visi mokytojai buvo paprašyti į aktų sale, kurioje jie buvo suskirstyti į kelias komandas. Netrukus salėje vėl skambėjo sveikinimo žodžiai iš pačių mažiausiųjų mokinukų lūpų, tačiau visai netrukus, po visų išsakytų gražiausių sveikinimų, teko prabilt ir patiems mokytojams, nes nieko nelaukiant buvo pradedama „klausimėlio” užduotis. Pamankštinus protus, muzikos garsai užliejo salę ir visiems dalyviams reikėjo atspėti skambančias dainas ir būtinai jas sudainuoti kuo garsiau. Taip pat toliau tęsėsi kūrybinės užduotys, kurių metu turėjo atsiskleisti, kaip puikiai šios mokyklos kolegos pažįsta vieni kitus. Be abejo,juoko kupinoje atmosferoje šios užduotys buvo atliktos idealiai.

Šią šventę vainikavo metų nominacijos, skirtos visiems mokytojams. Buvo išrinkta „Metų draugystė”, „Metų šypsena”, „Metų šokėjas”, „Metų sportininkė” ir dar daug kitų įvairiausių nominacijų. Po nominacijų įteikimų ceremonijos atsisveikinant vėl suskambo muzika  ir mokytojai smagiai sudainavo paskutinę šio renginio dainą.

 

Indrė Kavaliauskaitė, III a klasės mokinė