Išvyka į Anykščius

Rugsėjo 30 dienos rytą 5a klasės mokiniai susiruošė į kelionę po Anykščių apylinkes. Tai buvo puiki proga ne tik artimiau susipažinti su klasės draugais ir naująja mūsų auklėtoja Danguole Venckuviene, bet ir apžiūrėti žymiausias vietas Anykščiuose.

Iš pradžių aplankėme Šeimyniškėlių piliakalnį, dar kitaip vadinama Vorutos vardu. Ten mus pasitiko maloni ponia, kuri mums mediniame apžvalgos bokšte pravedė istorijos pamoką supažindindama su buvusios Šeimyniškėlių (Vorutos) pilies – vienos didžiausių medinių pilių Rytų Europoje − istorija,  archeologiniais radiniais, XIII-XIV a. kario ginkluote, pilėnų buities daiktais. Vėliau visi buvome pakviesti į lauko virtuvėlę gerti raudonėlio arbatos su sausainiais. Pasistiprinę ėjome pramogauti: galima buvo šaudyti iš lanko, mėtyti ietis į taikinį – šiaudų ritinį, puolėme priešą apsiginklavę ietimis ir skydais. Įveikti priešą tikrai buvo nelengva. Dalyvavome sportinėje estafetėje. Aktyviai dalyvavome vikingų virvučių vijime. Nusipintą virvelę galėjome parsivežti namo. Su metalo detektoriumi ieškojome archeologinių darinių. Toliau vykome į „Cosmos” Paukščių Taką. Tai unikali ir vienintelė vieta Pabaltyje, kur galima panirti į kosmosą, sustoti akimirkai ant galaktikos krašto ir pažvelgti į begalę žvaigždžių. Veidrodžiai, šviesos ir muzika sukuria nepakartojamą įspūdį. Dideliam berniukų džiaugsmui patraukėme į kartodromą. Ten išbandėme važiavimą kartingais. Šis sportas patiko ir mergaitėms. Pasisėmę gerų emocijų, keliavome į Kalitos kalną, kur veikia vasaros rogučių trasa. Trasą sudaro 5 posūkiai, tramplynas ir kilpa, kuriuos įveikėme skriedami 40 km/h greičiu. Beveik 500 metrų ilgio trasa su linksmaisiais kalneliais praturtino geromis emocijomis ir neišdildomais įspūdžiais. Paskutinė stotelė mūsų Anykščiuose buvo Puntuko akmuo ir unikalusis Anykščių šilelio medžių lajų takas – tai 300 metrų ilgio plieno ir betono konstrukcijų turistinis objektas, skirtas pažinti, tyrinėti ir grožėtis Anykščių šilelyje augančia Lietuvos augmenija. Užlipus į patį bokšto viršų (36 m aukštis) atsivėrė nepakartojamas vaizdas į Anykščių šilelį ir tekančią Šventosios upę.

Ši diena praėjo labai smagiai – pilna įspūdžių ir emocijų. Ačiū mūsų auklėtojai už nuostabią išvyką, kurios įspūdžiai dar ilgai išliks atmintyje.

 

5a klasės seniūnas      Deimantas Diringis