Integruota geografijos –anglų k. pamoka Biržų regioniniame parke

Rugsėjo16 d. Joniškėlio Gabrielės  Petkevičaitės-Bitės gimnazijos 6a klasės mokiniai atėję į gimnaziją keliavo ne į klases, o rinkosi prie mokyklinio autobusiuko. Lydimi geografijos mokytojos L. Ališauskienės ir anglų k. mokytojos A. Valuntienės 6a klasės mokiniai išvyko į netradicinę integruotą edukacinę  pamoką-ekskursiją  ,, Žymiausios Biržų regiono vietovės‘‘.

Edukacinės pamokos tikslas  – gilinti žodyną, tobulinti anglų k. kalbėjimo ir vertimo  įgūdžius, raiškiai ir taisyklingai pristatant Biržų regiono vietoves anglų kalba,   plėsti geografijos žinias klausant gido, geografijos mokytojos informacijos.

Mokiniams buvo pateiktas namų darbas – pasiruošti  nurodytą informaciją apie žymias Biržų regiono vietoves ir  pristatyti angliškai savanorei iš Graikijos Mulan , kuri svečiavosi  Biržuose švietimo tikslais. Mūsų gimnazijos šeštokai ekskursijoje tapo vertėjais iš lietuvių į anglų kalbą  ir išsamiai pristatė žymių vietovių istorijas, o  savanorė iš Graikijos  vertino mokinių pristatymus žodeliais: Well done, nice, perfect, good work, very professional or great.

Netradicinėje pamokoje lankydami žymiausias Biržų vietoves, atlikdami gegrafijos praktines užduotis, mokiniai ne tik pasitikrino bei patobulino savo geografijos ir anglų kalbos žinias, bet ir ugdė bendrąsias kompetencijas, anglų k. žodinio vertimo įgūdžius. Mokiniai džiaugėsi savo darbu edukacinėje ekskursijoje ir įrodė, jog svarbu pažinti ne tik savo rajoną, bet ir tai, kas greta mūsų.

Mokytojos Asta ir Lilijana

 

P.S

Mokinių komentarai apie integruotą pamoką :

I liked it – nes  patiko vertėjo darbas.

Buvo labai nuoširdi pamoka.

Pirmą kartą ėjau per 525 m. ilgio tiltą.

I am so happy, nes galėjau ne tik mokytis bet ir realiai pamatyti smegduobes.

Kirkilų bokštas – pats geriausias bokštas Lietuvoje.