Sportas vienija

Tik praūžus  dvyliktokų paskutiniam skambučiui, su mokyklomis vasarai suskubo atsisveikinti ir kiti mokiniai. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje paskutinė mokslo metų diena buvo skirta sportui. Būtent šioje srityje gimnazijos mokiniai yra labai daug pasiekę, ne tik mūsų rajone, bet ir visoje Lietuvoje. Sporto šventės tikslas buvo pagerbti ir apdovanoti nusipelniusius mūsų sportininkus, paskatinti visą gimnazijos bendruomenę kuo daugiau judėti, dirbti komandomis.

Šventę iškilmingai atidarė gimnazijos direktorius A. Kanapeckas, kuris su kūno kultūros mokytoju Z. Balčiausku, daugiausia apdovanotais sportininkais V. Parimskyte (IVa) ir A. Giedraičiu (IIb) nuo gimnazijos iki Karpių dvaro atbėgo su degančiu fakelu rankose. Renginys prasidėjo apdovanojimais už aktyvią sportinę veiklą, pasiekimus, pergales. Direktorius A. Kanapeckas išdalino didelį šūsnį padėkos raštų ir diplomų mokiniams bei mokytojams. Kūno kultūros mokytoja D. Venckuvienė taip pat pasidžiaugė tik išvakarėse gautu padėkos raštu iš švietimo ir mokslo ministrės A. Pitrėnienės už benduomeniškumo skatinimą gimnazijoje.

Po apdovanojimų prasidėjo sportinės varžybos. Kiekviena klasė turėjo sudaryti savo komandas iš 8 narių. Suskirstyti pagal amžiaus grupes mokiniai atliko įvairias užduotis: žaidė kvadratą, dalyvavo „Palestros“ bėgime, mėtė kimštinį kamuolį. Orientacinėse varžybose klasių komandos ieškojo kontrolinių punktų, ten atliko nurodytas užduotis. Taip pat teko pademonstruoti vienybę statant palapinę ar nešant sužeistąjį neštuvais. Savo jėgas komandų vaikinai išbandė ir virvių traukime. Kol mokiniai atliko savo užduotis, klasių vadovai taip pat nesnaudė – žaidė smiginį. Šioje rungtyje uždirbti taškai buvo pridedami prie klasės komandos rezultato. Smiginio varžybose nepralenkiama buvo Ia klasės auklėtoja R. Garbštienė, kuri savo klasei uždirbo 100 taškų. Taip pat neblogai pasisekė ir G. Vasauskienei (8b) bei J. Vaišnienei (7b).

Po visų rungčių paaiškėjo, kad nepralenkiami buvo 7b klasės mokiniai, kurie surinko net 513 taškų. Ši klasė visuomet pasižymėjo energingumu ir aktyviu dalyvavimu sportiniuose renginiuose. Nugalėtojus labai nudžiugino pagrindinis prizas – pramogos laipiojimo centre Kaune „Miegantys drambliai“. Antrieji liko 8a klasės mokiniai (365 taškai), o garbingą trečiąją vietą užėmė 7a klasės komanda (352 taškai). Aktyviai ir visuomet puikiai nusiteikusiai Ib klasei pritrūko tik vieno taško iki trečios vietos, jie surinko 351 tašką.

Šventę vainikavo bendrai visų mokinių ir mokytojų sudainuota daina „Meilės vasara“. O po judrios darbo dienos visus itin pradžiugino sotus kareiviškos košės dubenėlis. Nuostabi parko aplinka, linksmos sportinės varžybos ir ypatingo skonio kareiviška košė visų veiduose nupiešė gražiausias šypsenas. Nugalėtojų trejetukas parodė, kad sportuoti labiau mėgsta jaunesni ir energijos turi daugiau nei vyresnieji gimnazistai. Reikia tikėtis, kad jie savo pavyzdžiu užkrės ne tik vyresnius, bet ir jaunesnius mokinius. Sportas nėra tik sveikas gyvenimo būdas, sportas vienija, jungia visus į  vieningą, tvirtą bendruomenę.

Jurgita Vaišnienė