Pasisemti meno

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dauguma mūsų birželio 1-ąją žinome kaip vaikų gynimo dieną. Tačiau šiais metais ji mums buvo neeilinė.   Tą dieną, dėka mūsų gimnazijos abituriento Girminto Grašio, užėmusio Lietuvos dailės olimpiadoje prizinę vietą, apsilankėme mūsų sostinėje Vilniuje. Gimnazijoje iš mokinių, mylinčių meną, buvo surinkta Girminto palaikymo komanda. Ji palydėjo Girmintą į XXII-os Respublikinės dailės olimpiados prizininkų darbų parodą Vilniaus rotušėje.  Vėliau ši paroda bus surengta Kauno pedagogų kvalifikacijos centre ir Lietuvos Respublikos Seime.

Vilniaus rotušėje vyko dailės olimpiados prizininkų darbų parodos atidarymas, kurioje buvo apdovanotas Girmintas. Sužinojome, kad jo darbai pakerėjo visą vertinimo komisiją. Taip pat apžiūrėjome kitų mokinių darbus ir supratome, ką reiškia gimti talentu. Po gerų įspūdžių Vilniaus rotušėje aplankėme Lietuvos nacionalinę dailės galeriją ir apstulbome nuo to, kiek menininkų buvo ir yra Lietuvoje. Be abejo, kai kurie darbai paliko neišdildomą įspūdį ir slapčia tikimės, jog kokie nors kūriniai įkvėpė Girmintą kurti toliau, tobulėti ir nenustoti dalintis savo talentu su kitais. Daugelis mūsų beveik nežino Vilniaus, todėl buvo įdomu aplankyti sostinės senamiestį, pasigrožėti baroko, gotikos architektūra. Neseniai atnaujintas ūksmingas ir trykštantis fontanais Bernardinų sodas mums buvo tikra atgaiva karštą dieną.

Pakeliui namo užsukome į senąją Lietuvos sostinę Kernavę, kurioje žavėjomės nepakartojamais Lietuvos vaizdais. Galime pripažinti, kad gyvename tikrai labai gražioje šalyje ir pati Kernavė gali įkvėpti kurti bet kurį menininką.

Taigi džiaugiamės turėdami mokykloje talentų ir galimybę aplankyti vietas, kurios plečia akiratį, žadina vaizduotę ir įkvepia kurti pačius. Ačiū!
Aurelija Jankauskaitė III kl.