Sveikiname jaunąjį dailininką Girmintą!

Girmintas Grašys mūsų gimnazijos abiturientas. Jis tylus kuklus vaikinas iš Meškalaukio kaimo. Dažniausiai susimąstęs, ramiai bendraujantis. Mokytojai, prasidėjus kalbai apie Girmintą, paminėdavo, jog jo mokykliniai sąsiuviniai šalia formulių ir taisyklių pripiešti įvairausių figūrų ir keisčiausių siužetų.

Girminto kūrybinis talentas ėmė ryškėti dešimtoje klasėje. Jis pradėjo noriai dalyvauti piešinių konkursuose, dailės olimpiadose. Kiekvienam savo kūriniui Girmintas skyrė žymiai daugiau dėmesio ir energijos negu kiti. Jis ėmė sparčiai augti kaip kūrėjas.

Girminto kūriniai grafiški, labai išraiškingi bei ekspresyvūs. Jie pasižymi puikiu, labai stipriu piešiniu. Siužetai turtingi, siurrealistiški, fantastiški, dažnai dramatiški. Tiksliuose Girminto piešiniuose dažni paukščio, laiptų, kalnų ar bedugnių motyvai ir, žinoma, žmonių figūros, veidai, rankos.  Mėgiamiausios piešimo priemonės – markeriai, tušas, grafitas. Girmintas piešia labai greitai, jo rankos, vedžiojančios linijas, tiesiog skraido popieriaus lape. Girminto piešiniai stebina turtinga autoriaus vaizduote.

Šių metų rajoninėje dailės olimpiados etape Pasvalyje Girmintas užėmė pirmą vietą ir išvyko į respublikinį dailės olimpiados etapą Alytuje. Čia teko kūrybiškai konkuruoti su beveik 80 geriausių jaunųjų dailininkų iš visos Lietuvos. XXII Lietuvos mokinių dailės olimpiados tema – „Mano namai”. Vertinimo komisija, kurią sudarė žinomi Lietuvos dailininkai, meno pedagogai, buvo sužavėta gyvos, veržlios, žaižaruojančios Girminto kūrybos. Girmintas olimpiados temą apie namus sprendė kitaip nei visi, o tai irgi labai gerai, nes tikras talentas nemėgsta nuvalkiotų šablonų ar klišių. Todėl nesistebėkite, jog Girminto piešiniuose apie namus visai kitokia  temos interpretacija. XXII Lietuvos mokinių dailės olimpiadoje Alytuje Girmintas laimėjo III-ią vietą.

Dabar Girmintui prieš akis abitūros egzaminai ir kelio pasirinkimas. Gal sėkmė olimpiadoje paskatins jį siekti dailės studijų? Viskas priklausys nuo paties vaikino. Bet žinome, jog Girmintas pieš, nesustos, nes kūrybos kibirkštis jau įžiebta. Sėkmė čia niekuo dėta. Tik talentas, darbštumas ir begalinis troškimas kurti gal būt nuties Girmintui kelią į didijį meno pasaulį.

Dailės mokytoja Laisvė Razmienė