Edukacinė anglų kalbos pamoka Pasvalio rajono Joniškėlio ligoninėje

Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos šeštokams pažintį su mediko profesija, ligomis ir šiuolaikinėmis slaugos, tyrimų bei gydymo galimybėmis palengvino Pasvalio rajono Joniškėlio ligoninės medikai. Jie 45 minutems tapo 6B klasės mokinių mokytojais.

Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos anglų kalbos mokytoja Justina Šimoliūnaitė, ieškodama įdomesnių mokymo formų, nutarė, kad anglų kalbos pamokos apie profesijas, sveiką gyvenimo būdą bus kur kas efektingesnės, jei jas surengs ne klasėje.

Moksleiviai anglų kalba pristatė ligoninės istoriją, išvardino naudojamų priemonių ir kabinetų angliškus pavadinimus, taip pat J. L. Petkevičiaus palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus medikus apibėrė klausimais apie diagnostinę įrangą ir ligoninės išskirtinumą.

Apžiūrėję palaikomojo ir slaugos gydymo skyrių ir pamatę gydymo ir slaugos galimybes, jie susidomėję klausėsi vyresniosios slaugos administratorės Snieguolės Snieškienės pasakojimų apie itin nelengvą ir pasiaukojimo  reikalaujantį mediko darbą, vertė į anglų kalbą jos pasakytus žodžius bei angliškai linkejo ligoniams sveikatos. Taip pat mokiniai lankėsi rentgeno, fizioterapijos kabinetuose bei akies krašteliu žvilgtelėjo į poliklinikoje dirbančių medikų darbą.

Tai buvo edukacinė atvira pamoka. Po apsilankymo moksleiviai parašė rašinėlius, kuriuose apibendrino savo ispūdžius. Buvo įdomu skaityti, kas jiems labiausiai įsiminė, kas, jų nuomone, buvo svarbiausia, kai kurie net pasižadėjo ateityje būti medikais. Taigi, laikas parodys!

J. L. Petkevičiaus palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės vyresnioji slaugos administratorė Snieguolė Snieškienė džiaugėsi, kad įstaiga ir joje dirbantys žmonės galėjo prisidėti prie šiuolaikinės edukacijos, profesinio orientavimo ir, galbūt, ligų prevencijos. Bendrosios praktikos gydytoja Rita Satkuvienė mokiniams palinkėjo rinktis mediko kelią.

Anglų kalbos mokytoja Justina Šimoliūnaitė