Nacionalinis konkursas „Mano pasaulis-darniai Lietuvai“

Š. m. lapkričio 18d. mūsų gimnazijos mokytojų nuomone išrinkti geriausi penki 9-10kl. atstovai Estela Čirlytė, Raimundas Zakaravičius, Kasparas Mackevičius, Ramunė Parimskytė ir Eligijus Šakarnis vyko į Rietavo Lauryno Ivinskio gimnaziją. Kelionė buvo tolima ir gana varginanti.Ten vyko Nacionalinio konkurso „Mano pasaulis-darniai Lietuvai“, skirto etnografinių regionų, jų kultūros ir ekologijos temoms, atrankinis etapas. Mūsų gimnazijos atstovai stipriai konkuravo su kitų mokyklų komandomis, tačiau stipresni buvo ir nusileisti teko Rietavo gimnazijos šeimininkams. Mūsiškiai nugalėjo keturias komandas ir užėmė tikrai garbingą antrąją vietą ir keliaus į pusfinalį, kuris vyks vasario mėnesį Kauno Aleksandro Stulginskio universitete.
Kartu su olimpiados nariais į Rietavą vyko ir palaikymo komanda. O kaip gi be jos? Komanda buvo pasiruošusi palaikymo plakatus ir apdovanojo komandą garsiais aplodismentais už kiekvieną puikiai apgalvotą ir pateiktą atsakymą į klausimą.
Gimnazijos atstovai ir palaikymo komanda pilni įspūdžių, prisisėmę nemenkai naujų žinių bei patirties, nekantraudami ir su dideliu noru laukia pusfinalio, tikisi pasirodyti taip pat puikiai kaip Rietavo gimnazijoje ir patekti į finalą!

Ugnė Čepauskaitė