Vasario 16-oji!

Tau, vaikuti, dovanoju
Skambią skambią kalbą.
Lyg varpeliai,
Lyg žvangučiai
Jos žodeliai skamba.

Tau, vaikuti, dovanoju
Švelnią švelnią šneką.
Taip, kaip Nemunas, Šešupė
Ja visi čia šneka.

Tau, vaikuti, dovanoju
Žodį šimtaaidį.
Su daina skambiausi žodžiai
Lig širdies nuaidi.

Tau, vaikuti, dovanoju
Ir brangiausią žodį:
L I E T U V A! Širdim ir lūpom
Nepaliauk kartoti.

Šiais posmais Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginius pradėjo 1b klasės mokiniai, aplankę mažuosius draugus Joniškėlio darželyje “Ąžuoliukas”. Gimnazijos mokinukai deklamavo, dainavo ir pačių padarytas vėliavėles dovanojo vaikučiams. Ačiū darželio auklėtojoms, maloniai priėmusioms pirmokus!
Gimnazijoje pradinėse klasėse visą savaitę buvo kalbama apie Lietuvą, jos praeitį.
Pirmokai diskutavo, kuo graži mūsų Lietuva, giedojo himną, deklamavo eilėraščius apie Lietuvą, piešė. 1a klasės mokiniai per dailės pamokas kirpo širdeles: geltonas, žalias ir raudonas, žodžius ,,MES MYLIME LIETUVĄ!”. Visi piešė ir puošė savo atvaizdą. Klasėje vyko pokalbis ,,Aš esu lietuvis, -ė”. Mokiniai sužinojo šios datos minėjimo reikšmę. Kartu su 1b klasės mokiniais dainavo dainą ,,Gimtinė“.
Antrokams mokytoja papasakojo apie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, vaikai žiūrėjo tam skirtą filmuką ir piešė gimtinę.
3a klasėje vyko popietė ,,Deklamuoju Lietuvai“. Vaikai deklamavo eilėraščius, dainavo dainas, piešė piešinius.
3 b klasės mokiniai aiškinosi sąvokas “Tėvynė”, “tėviškė”, klausėsi giesmės Maironio žodžiais “Lietuva brangi”, kalbėjosi, kuo galime prisidėti prie Lietuvos valstybės stiprinimo, skaitė legendą “Gedimino sapnas”, žaidė liaudies žaidimus, piešė savo Tėvynę.
Ketvirtokams buvo surengtos viktorinos, kurių metu jie pasitikrino savo žinias, sprendė kryžiažodžius. 4a klasės mokiniai savarankiškai prieš savaitę pasirinko Lietuvos poetų eilėraštukus apie Lietuvą, laisvę, gimtinę, tėvynę ir išmokę mintinai padeklamavo Lietuvos Valstybės atkūrimo popietėje savo klasės draugams. Iš juostelių bei spalvoto popieriaus padarė darbelius. Visi dalyvavusieji popietėje buvo apdovanoti širdelėmis su vėliavėlėmis bei lipdukais.
Visų pradinių klasių mokinių piešinius bei įvairius darbelius galima pamatyti pirmojo aukšto koridoriuje.
Vaida Norvaišienė