Tarptautinė tolerancijos diena

Kadangi šiais metais lapkričio 16-oji yra sekmadienis, tai tolerancijos temai aptarti buvo skiriamos lapkričio 11-14 dienos. Šia tema buvo kalbama klasių valandėlėse, įvairių dalykų pamokose, įtraukiant mokinius į pokalbius, diskusijas. Buvo paruoštas informacinis stendas apie toleranciją, vyko dokumentinio filmo “Draugystė” peržiūra ir aptarimas.
Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis buvo KNYGA, todėl paminant šią datą mūsų gimnazijos 1-4, 5-8, I-IV klasių mokiniai kartu kūrė TOLERANCIJOS KNYGĄ, t.y kiekviena klasė paruošė po 1-ą knygos lapą. Ši knyga sudaryta iš mokinių parinktų istorijų apie toleranciją ir netoleranciją, iš piešinių, paveikslėlių, iškarpų. Prieš kuriant šios knygos lapus, klasių vadovai aptarė su savo auklėtiniais žodžio „tolerancija“ prasmę ir reikšmę, paanalizavo tolerancijos/netolerancijos pavyzdžius iš istorijos, iš dabartinio gyvenimo: kasdienių gyvenimo situacijų, iš mokyklos bendruomenės gyvenimo.
Į Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimą buvo įtraukti įvairaus amžiaus mokiniai- kuo anksčiau mokiniai supras ir žinos tolerancijos žodžio reikšmę, tuo daugiau tolerancijos bus mūsų visuomenėje.
„Tolerancija-tai žmoniškumo išdava. Mes visi pilni silpnybių ir paklydimų, todėl atleiskime vieni kitiems visas kvailystes-tai pirmasis gamtos dėsnis“ (Volteras)

Gimnazijos socialinė pedagogė Vilma Titienė