FizasBioChemis vėl pas mus

Balandžio 4-tosios rytą vieni mokiniai džiaugėsi laisvadieniu, tačiau kiti paaukojo tas kelias valandas ilgesnio miego ir nuo paties ryto rinkosi Joniškėlio gimnazijoje. Ir ne be reikalo… Balandžio 4 Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje vyko gamtos mokslo konkursas „FizasBioChemis”, kuris šiais metais šventė jubiliejinę 5 metų sukaktį. Tad pasveikinti ir dalyvauti konkurse atvyko svečių net iš 19 mokyklų – iš Pasvalio, Radviliškio, Pakruojo, Kupiškio, Joniškio, Panevėžio miestų ir rajonų ugdymo įstaigų.

Konkurse dalyvavo 19 mokyklų, 105 mokiniai, 26 mokytojai. (Pirmais metais – 8 mokyklos, 30 mokinių, 15 mokytojų). Taigi konkursas per penkerius metus gerokai paaugo.

Atvykusius svečius pasitiko du FizaiBioChemiai, kurie visiems dalino kalendoriukus. Mokiniai ir mokytojai iš karto gavo skirtingų spalvų pakabučius su FizoBioChemio paveiksliuku ir konkurso programa. Svečius pasitiko ir orientuotis mokykloje padėjo savanoriai palydovai..

Konkursą pradėjo gimnazistų trečiokų ir ketvirtokų suvaidintas linksmas ir šmaikštus vaizdelis apie fiziką, chemiją ir biologiją. Dar kartą įsitikinome, kad energija niekur nedingsta, kad rizikinga varlę bandyti paversti princu, ko gero, dar rizikingiau gerti „Coca-Cola“. Visus susirinkusius pasveikino ir sėkmės palinkėjo gimnazijos direktorius Almantas Kanapeckas ir Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas.

Po atidarymo mokiniai buvo palydėti į kabinetus, kur atliko įvairias užduotis, susijusiais su fizika, chemija ir biologija. Biologijos užduotis kūrė VU medicinos fakulteto studentai Rūta Beigaitė, Izabelė Bagužytė, Aira Beniušytė, Eimantas Abelkis. Jos buvo tikrai labai įdomios ir kūrybiškos. Nuoširdžiai dėkojame buvusiai mūsų gimnazistei Izabelei ir jos draugams.

Kol mokiniai dirbo, jų mokytojai taip pat nepoilsiavo. Jiems seminarą vedė Pasvalio suaugusiųjų švietimo centro vyriausioji specialistė Danutė Morkūnienė.

Baigę darbą mokiniai susirinko grupelėmis pagal padalintų programų spalvas. Jiems reikėjo parodyti savo kūrybinius sugebėjimus ir sukurti pasveikinimą su penkerių metų jubiliejumi FizuiBioChemiui. Tai galėjo būti daina, šokis, eilėraštis, šūkis. FizasBioChemis tikrai galėjo džiaugtis įdomiais, šmaikščiais pasveikinimais ir ne kartą išgirsti gerai žinomą dainą „Su gimimo diena“. Beje, viena grupė net jį patį pakilnojo ir ilgiausių metų palinkėjo.

Po pasveikinimų buvo apdovanoti gamtos mokslų konkurso nugalėtojai.

3 vietą 7-8 klasių grupėje užėmė Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos komanda; 9-10 klasių grupėje – Joniškio rajono Žagarės gimnazijos komanda; 11-12 klasių grupėje – Joniškio rajono Žagarės gimnazijos komanda

2 vietą 7-8 klasių grupėje užėmė Pasvalio rajono Vaškų vidurinės mokyklos komanda; 9-10 klasių grupėje – Radviliškio Lizdeikos gimnazijos komanda; 11-12 klasių grupėje – Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos komanda

1 vietą 7-8 klasių grupėje – Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos „Oksidų“ komanda; 9-10 klasių grupėje – Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos komanda ;11-12 klasių grupėje – Pasvalio rajono Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos komanda. Šaunuoliai joniškėliečiai (kaip čia nepasidžiaugsi)!

Šis konkursas nebūtų įvykęs be geraširdžių rėmėjų: AB „Pasvalio žemtiekimas“ , AB „Simonos gėlės“, Eimučio Ramoškos, Ričardo Strumskio, Mindaugo Briedžio, Dariaus Rimkevičiaus, Gvido Vaišnio, Sigutės Kvedarauskienės individualios įmonės. Taip pat reikėtų padėkoti konkurso organizatorėms mokytojoms Ritai Karpavičienei, Vidai Šleivytei, gimnazijos mokytojams ir mokiniams, kurie paaukojo savo laiką ir padėjo organizuoti konkursą. Nuoširdžiai ačiū visiems! O ,,FizuiBioChemiui“ iš tiesų reika palinkėti ilgiausių metų…

 Greta Navickaitė, III b klasės mokinė

Daugiau nuotraukų rasite čia.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*