Tėvai susirinkimuose mokyklose – reti svečiai

Tėveliai nesiveržia į mokyklose jiems rengiamus susirinkimus – klasės auklėtojams tenka kalbėti pustuštėse klasėse. Mokytojai stebisi, kad tėvai nekreipia dėmesio į tai, kaip sekasi jų vaikams ir apsiriboja pažymių tikrinimu. Psichologės Ramunės Želionienės teigimu, tėvai dažniausiai į susirinkimus nevaikšto manydami, kad jie nuobodūs ir labai formalūs.

„Sakyti, kad tėvai į susirinkimus neina, negalima. Ateina iki pusės – 40-50 proc. Galbūt kaimo vietovėje sunkiau išeiti iš darbo. Šiaip tėvus prikviesti į susirinkimus nėra lengva“, – pasakoja Kupiškio rajono Alizavos pagrindinės mokyklos technologijų mokytojas Eimutis Sarcevičius.

E. Sarcevičiaus teigimu, tėvai vaikų veikla gali domėtis sekdami elektroninius dienynus bei pažymių knygutes. Mokytojo manymu, galbūt tėvai mano, kad susirinkime neišgirs naujos informacijos.

Daliai tėvų vaikai visai neįdomūs

„Tėvų skaičius susirinkime priklauso nuo vaikų amžiaus – kuo jie mažesni, pradinėse klasėse, iki 7-8-tos, galime sulaukti daug tėvų. Po to jų skaičius mažėja. Štai į dvyliktokų tėvų susirinkimus ateina vienetai. Dėl to tikrai liūdna“, – sako Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos fizikos mokytoja Alminutė Martūnienė. Visą straipsnį rasite čia.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*