Akcija “Už švarią žemę ir tyrą vandenį”- 2

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo projekto „Už švarią žemę ir tyrą vandenį“ akcijoje “Už švarią žemę ir tyrą vandenį”. Kiekvienoje pradinėje klasėje apsvarstę buitinių atliekų rūšiavimo problemą ir susipažinę su jų perdirbimo galimybėmis 1-4 klasių mokiniai nusprendė pasigaminti šiukšlių rūšiavimui skirtus konteinerius, kad išmoktume skirti ir rūšiuoti atliekas. Taip ugdysimės nuostatą neteršti gamtos, taupyti popierių ir kitas medžiagas, suprasime, kad daugelį atliekų galima perdirbti, suvoksime, kad saugodami gamtą užkirsime kelią ligoms. Mokiniai sužinojo, kad gaminti naujus daiktus iš antrinių žaliavų daug paprasčiau, pigiau, mažiau teršiama aplinka. Kuo daugiau bus panaudojama antrinių žaliavų, tuo daugiau sutaupysime žemės turtų.

 Projekte dalyvavo 98 1-4 klasių mokiniai ir jų mokytojos . Pirmos ir antros klasių mokiniai nuspalvino 3 buitinių atliekų surinkimui skirtus “konteinerius”, o trečių ir ketvirtų klasių mokiniai juos apipavidalino. Vos tik “konteineriai” buvo pastatyti pradinukų koridoriuje, mokiniai geranoriškai pradėjo rūšiuoti atliekas ir draugiškai mokė vieni kitus, kur kokias atliekas reikia dėti.

Apie vykdomą projektą mokiniai pasakojo savo tėveliams, broliams ir seserims, draugams. Tikimės, kad mokiniai pritaikys įgytas žinias ir įgūdžius ir namuose.
Buitinių atliekų rūšiavimo konteineriai pastatyti gimnazijos I aukšto koridoriuje, o veikos rezultatai bus paviešinti ir mokyklos tinklalapyje.

Vaida Norvaišienė

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*